ΠΑΟΚ: Νέα προσέγγιση για το Καυτανζόγλειο

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της νέας διοικούσας επιτροπής του Καυτανζογλείου

Ο επικεφαλής της νέας διοικούσας επιτροπής του Καυτανζογλείου, Γιάννης Σωσίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα νέα δεδομένα που αφορούν το μεγαλύτερο στάδιο της Θεσσαλονίκης. Φυσικά αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη μετακίνηση του ΠΑΟΚ και την ανακαίνιση που θα πρέπει να συνδυαστεί.

«Είμαστε σε φάση αναδιάταξης και προτεραιοτήτων. Τα περισσότερα μέλη της νέας διοικούσας επιτροπής ήταν και στην προηγούμενη διοίκηση και γνωρίζουν καλά τα θέματα. Εχει γίνει καταγραφή των ζητημάτων και έχουμε χωριστεί σε τομείς. Με την συνεργασία της ΓΓΑ, γιατί εκεί ανήκει το στάδιο, θα γίνουν παρεμβάσεις για να πάρει τη θέση που του αξίζει. Είναι το σπίτι του στίβου στην Β. Ελλάδα. Θέλουμε να φιλοξενήσει μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις, αλλά για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η χρηματοδότηση εγκρίνεται μέσα από έναν προϋπολογισμό από την ΓΓΑ. Μετά την πανδημία μειώθηκαν και τα έσοδα του σταδίου. Χρειάζεται η Πολιτεία να σκύψει και να βοηθήσει. Υπάρχει μία ελπίδα τώρα από κονδύλι της Περιφέρειας και κάποιες έκτακτες χρηματοδοτήσεις της ΓΓΑ. Το μέλημά μας θα πρέπει να είναι το στάδιο να γίνει σημείο αναφοράς για όλους στην Β. Ελλάδα».

Ρωτήθηκε αν μπορεί η νέα διοικούσα επιτροπή να πάρει πρωτοβουλία και να αποδεχθεί ή να απορρίψει κάποια χορηγία: «Η απάντηση είναι ναι, αλλά με τους κανόνες που διέπουν τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Αν έρθει ένας και πει θα φτιάξω κάτι μετά θα πρέπει να συμφωνηθεί η αξία του και όλα θα πρέπει να είναι δικαιολογημένα. Κάποιες φορές είναι τόσο χρονοβόρα η διαδικασία και δεν προχωράει. Πρώτος στόχος μας είναι η αναβάθμιση των υποδομών του σταδίου. Τελευταία φορά αναμορφώθηκε στην προ Ολυμπιακών Αγώνων εποχή και μάλιστα δεν ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες. Εκτοτε το στάδιο έχει υποχωρήσει σε υποδομές, άρα ο πρώτος στόχος είναι η αποκατάσταση και η σωστή αδειοδότηση του σταδίου. Είναι όλα τα προβλήματα καταγεγραμμένα και όλα θα πάρουν μία σειρά».

Για την ενδεχόμενη μετακόμιση του ΠΑΟΚ που συνδέεται με την ανακαίνιση: «Εχει δύο επίπεδα αυτό το θέμα. Το ένα είναι ότι εφόσον προχωρήσει στο πρότζεκτ της Νέα Τούμπας θα πρέπει να βρεθεί η μεταβατική έδρα του συλλόγου. Εκεί όλοι θέλουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για να μπορέσει να μετακομίσει θα πρέπει το στάδιο να πληροί κάποιες προδιαγραφές. Εκεί θα πρέπει να γίνει μία σύμπραξη και κάποιες εκτιμήσεις και ο ΠΑΟΚ να πει ποια από τα έργα θα χρηματοδοτήσει. Υπάρχουν νέα πρόσωπα στην επιτροπή διοίκησης, είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ο ΠΑΟΚ πάγωσε αυτή την διαδικασία. Εγώ δεν έχω αντιληφθεί κάποια παρέμβαση του Υπουργού. Δεν υπάρχει καμία λογική να μην βρεθεί λύση, είναι προς όφελος όλων. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει καινούργια προσέγγιση με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές».

Πηγή: metrosport