ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΩΝ F5J GR

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για όγδοη συνεχή χρονιά  ο Περιφερειακός Αγώνας Αερομοντελισμού με Ηλεκτροκίνητα Ανεμόπτερα στο Μοντελοδόμιο του Δ.Δ. Ζωγράφου του Δήμου Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής.

Η εκδήλωση που αποτελεί μέρος του αγωνιστικού ημερολογίου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) προσέλκυσε το ενδιαφέρων πολλών αθλητών

και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις γειτονικές χώρες.

Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας ανεμοπορίας που κράτησε μέχρι τέλους αμείωτο το ενδιαφέρων τόσο των αγωνιζομένων, αλλά και των θεατών που έμειναν εντυπωσιασμένοι με το θέαμα των μικρών αεροπλάνων. Όσοι παραβρέθηκαν στην φετινή εκδήλωση είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στα διαλείμματα του αγώνα πτήσεις επίδειξης με μοντέλα υπό κλίμακα, πιστά αντίγραφα αεροπλάνων μιας άλλης εποχής, καθώς και πτήσεις drones, FPV racing κλπ.

Ο θαυμάσιος καιρός που επικράτησε, το πολύ υψηλό  επίπεδο των διαγωνιζομένων που προσελκύει ο αγώνας, αλλά και ο εξαιρετικός χώρος του μοντελοδρομίου αποτελούν τους κύριους λόγους που τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών και συμμετοχών κυρίως από το εξωτερικό γίνεται όλο μεγαλύτερος.

Νικητές αναδείχθηκαν τελικά με σειρά κατάταξης οι: Lazarkov Sotir (BUL), Νταναβάρας Παντελής (ΟΑΜΕΛ Λάρισας) και Radkov Radoslav (BUL).

Την ευθύνη διεξαγωγής του Αγώνα είχε η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών με την συμπαράσταση και αρωγή του Δήμου Ν. Προποντίδας.