Περίπου 24 επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Από τον πρωθυπουργό θα ανακοινωθεί το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού», όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Ακόμη ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ότι με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού «θα ανεβεί θεαματικά το πακέτο που αφορά την αμοιβή των ανθρώπων που είναι μέχρι 25 ετών. Θα υπάρχει μία θεαματική αύξηση».

«Από εκεί και εμπρός έχει πολύ μεγάλη σημασία η πολλαπλασιαστική επίπτωση όλων αυτών των δεδομένων. Περίπου 24 επιδόματα επηρεάζονται, ό,τι δηλαδή έχει σχέση συνάρτησης με τον κατώτατο μισθό» συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι οι αναπροσαρμογές θα ισχύσουν από 1η Φεβρουαρίου καθώς «από τη στιγμή που 1η Φεβρουαρίου 2019 θα ισχύσει ένας νέος κατώτατος όλα αυτά συμπαρασύρονται. Συμπαρασύρονται και τα ζητήματα των ασφαλιστικών εισφορών και των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος και έχει να κάνει και με την άλλου τύπου διαπραγματευτική ισχύ του εργαζόμενου σε σχέση με τη συλλογική διαπραγμάτευση».

Επιπλέον ο κ. Νεφελούδης σημείωσε: «Το μόνο επιχείρημα που υπάρχει από την πλευρά των νεοφιλελεύθερων κύκλων κι ενδεχομένως μερίδας των εργοδοτών είναι ότι -η αύξηση του κατώτατου- δεν βοηθά στην ανάπτυξη και στην εύρεση εργασίας. Να πω παραδείγματα, όταν μειώθηκαν οι μισθοί, όταν φτάσαμε στο 586, όταν φτάσαμε στον υποκατώτατο, αυτομάτως αυξήθηκε η ανεργία κι έφτασε στο 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, άρα αυτή η αντίληψη η φιλελεύθερη έχει συντριβεί ιδεολογικά».

Παράλληλα επισήμανε ότι άμεσα θα γίνει και η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

error: Content is protected !!