Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος

Ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο συνάδελφός του Άγγελος Γραμμένος ο Σμυρναίος έφυγε από τη ζωή στα τέλη Μαρτίου, ωστόσο, βρέθηκε νεκρός μια εβδομάδα μετά στο σπίτι του στην Κυψέλη.

 

Η ανάρτηση του ηθοποιού

Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο «Κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φειντώ με τον θίασο Ρηγόπουλου – Αναλυτή, το 1967.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, «Ο χαζομπαμπάς» (1967). Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο «Αγάπη μου παλιόγρια» (1969-70), Βουτσά – Ρίζου – Ναθαναήλ στο έργο «Ο επαρχιώτης» (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη – Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο «Το στραβόξυλο», Παπαναστασίου – Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο «Καλουτά» στο έργο «Κολωνός και Κολωνάκι», Ρίζου (1986 – 87), Χαλκιά – Παρτσαλάκη στο θέατρο «Μετροπόλιταν» στο έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Δέκα μέρες στο Παρίσι» και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019.

 

Φιλμογραφία

«Ο χαζομπαμπάς» (1967)

«Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά» (1970)

«Κατηγορώ τους δυνατούς» (1970)

«Εν ονόματι του νόμου» (1970)

«Το παιδί της μαμάς» (1970)

«Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν» (1971)

«Σ’ αγαπώ» (1971)

«Ο αισιόδοξος» (1973)

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981)

«Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου» (1982)

«Εδώ και τώρα αγγούρια» (1982)

«Η σιδηρά κυρία» (1983)

«Αγάπησα έναν Πόντιο» (1986)

«Ο καβαλάρης των F.M. Stereo» (1986)

«Ο αυτάκιας» (1988)

«Τρελάδικο πολυτελείας» (1990).

error: Content is protected !!