Πως θα γλυτώσετε τις καούρες των γιορτινών τραπεζιών!

Τι τροφές πρέπει να αποφύγετε

Οι καούρες συνήθως εκδηλώνονται μετά από συγκεκριμένα φαγητά και διαρκούν αρκετή ώρα. Ειδικά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να ξαπλώσει, επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο ωστόσο να τις καταπολεμήσουμε. Διατροφή λέγεται.

Πικάντικα φαγητά

Εκείνα που περιέχουν καυτερή πιπεριά, ή τσίλι καλό είναι να αποφεύγονται καθώς οξύνουν το πρόβλημα. Αυτές οι τροφές αυξάνουν την ανάγκη για νερό. Έπειτα καταναλώνετε πολύ νερό σε σημείο όταν θέλετε να ξαπλώσετε να ανεβαίνουν τα γαστρικά υγρά.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο ενώ έχουν και υψηλό βαθμό οξύτητας, που ανεβάζουν το γαστρικό οξύ από το στομάχι στο στόμα. Το ήμισυ του παντός είναι να μην καταναλώνετε ντομάτες σε υπερβολικές ποσότητες. Καλό θα είναι επίσης να συνοδεύονται με ψωμί ή κάτι που να απορροφά το ζουμί τους.

Χυμοί

Οι περισσότεροι φρέσκοι χυμοί ενοχοποιούνται για τις καούρες αφού σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή είναι όξινα. Ειδικά οι χυμοί που δεν έχουν ζάχαρη αφήνουν ακόμα πιο έντονη αυτήν την αίσθηση.

Δυόσμος

Μην τρώτε φαγητά που περιέχουν δυόσμο καθώς πολλοί μελετητές τον κατατάσσουν στο νούμερο ένα τρόφιμο που προκαλεί καούρα. Ο Δυόσμος άλλωστε λειτουργεί ως πρόσθετο συστατικό στο φαγητό.

Πολλά λιπαρά

Σχεδόν όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι όξινες μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα του καψίματος στο στομάχι. Έτσι μην τρώτε τυρί, ξηρούς καρπούς, μπριζόλες σε μεγάλη ποσότητα και με μεγάλη συχνότητα.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας οινοπνεύματος μπορεί να επιδεινώσει το αίσθημα για καούρες. Επιπλέον αυξάνει και την ανάγκη για φαγητό με αποτέλεσμα να τρώτε ό,τι θέλετε εκείνη τη στιγμή χωρίς να υπολογίζετε ότι δεν κάνει καλό.

Καφές και ανθρακούχα

Για να μην ταλαιπωρήστε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της καούρας καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί να αποφεύγεται να πίνετε μεγάλες ποσότητες καφεΐνης ή αναψυκτικών με ανθρακικό. Ειδικά με άδειο στομάχι γίνεται πιο έντονη η ενόχληση.

in.gr