Πραγματοποιήθηκε η άσκηση επί χάρτου ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2023 στην Σιθωνία Χαλκιδικής

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η άσκηση επί χάρτου ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2023 στην Σιθωνία Χαλκιδικής παρουσία του ΓΓΠΠ Β. Παπαγεωργίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χριστοδούλου και Βασίλης Ζήσιος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργος Κέντρος, ο Αποστολούδας Πολυνίκης και ο Σβούκης Ευθύμιος από το “Βοήθεια Στο Σπίτι”, ο Ανδρέας Αντωνάκος Προϊστάμενος Τμήματος Φυσικών Κατστροφών, ο Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου και Παρακολούθησης Σχεδίων Φοίβος Σταμπολιάδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Τεκμηρίωσης και Χαρτογραφικής Τεκμηρίωσης Ναταλία-Χριστίνα Πατσιώτη, από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ η Αργυροπούλου Ζαφειρούλα Καραμήτρου Μαρία και ο Μαυροφίδης Αλέξανδρος, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ ο Προϊστάμενος Λοκοβίτης Δημήτριος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Χαλκιδικής ο Ανθυποπυραγός Μακρίδης Ιωάννης, ο Ανθυποπυραγός Τσιαούσης Σταύρος, και ο Αντιπύραρχος Κυριάκος Χαλεπλής, από την Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής ο Υπαστυνόμος Β’ Χατζηγεωργίου Στυλιανός, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μπαμπαϊτης Ιωάννης και ο Ανθυπαστυνόμος Καρανικόλας Νικόλαος, από το Λιμενικό Σώμα ο Σημαιοφόρος Τούφας Ιωάννης και ο Σημαιοφόρος Δαλδογιάννης Άγγελος, από το Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) ο Βάγγος Γεώργιος, ο Κοντός Γεώργιος και ο Αντωνιάδης Σπυρίδων, από Ο.Π.Ε.Δ.Τ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ (Ομάδα εθελοντών πυροπροστασίας & προστασίας της φύσης) ο Χατζηγιάννης Νικόλαος και Δραμουνδάνης Χαράλαμπος, από Ο.Π.Ε.Α.Ν. “Ιταμος” (Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής) ο Δαλδογιάννης Βαρσάμης και ο Καραγιάννης Αργύρης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η επικαιροποίηση υφιστάμενων σχεδίων και η καλύτερη προετοιμασία – συντονισμός των εμπλεκόμενων με την Πολιτική Προστασία φορέων, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και περιστατικών πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η άσκηση αφορούσε υποθετικά σενάρια και περιλάμβανε έναρξη και εξέλιξη πυρκαγιάς κοντά στον οικισμό των “ Καθηγητών” στη Βουρβουρού (πευκόφυτη τοποθεσία), οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς και ετοιμότητα μηχανισμού, βέλτιστος συντονισμός και ενίσχυση αποτελεσματικότητας εμπλεκομένων φορέων.

blog.moudaniwn.gr