Προτάθηκε για ύψιστο μετάλλιο τιμής ο οπαδός – ήρωας της Μίλγουολ

O Ρόι Λάρνερ ήταν εκείνος που κατάφερε να σώσει δεκάδες ανθρώπους στο αραβικό εστιατόριο της Borough Market, στο Λονδίνο, όπου οι τρεις τζιχαντιστές σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο το βράδυ του Σαββάτου. Ο Βρετανός όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την επίθεση με μαχαίρια των τριών εξτρεμιστών, αλλά φωνάζοντας «γαμ…., είμαι οπαδός της Μίλγουολ», επιτέθηκε στους τρεις άνδρες και ήρθε στα χέρια μαζί τους, δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες ανθρώπους να βγουν ζωντανοί.

Ο οπαδός της Μίλγουολ όχι μόνο έκανε περήφανη την ομάδα του και τους οπαδούς της, αλλά στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται ο σύγχρονος ήρωας, ο άνθρωπος που είπε «όχι» στον τρόμο και έστειλε ένα μήνυμα σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη ότι αυτοί οι ακραίοι τύποι, δεν μπορούν να νικήσουν.

Να σημειώσουμε ότι ο ένας από τους τρεις τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο πλήθος φορούσε φανέλα της Άρσεναλ, γεγονός που δεν αποκλείεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίδραση του 47χρονου. Στην Αγγλία είναι γνωστή αντιπαλότητα μεταξύ των «λιονταριών» της Μίλγουολ και των «κανονιέρηδων» της Άρσεναλ.

Ο ίδιος δέχθηκε πολλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα, μία εκ των οποίων στον λαιμό. Νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, αλλά θα ζήσει. Ήδη, έχει προταθεί για την ύψιστη τιμή του George Cross Medal, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και απονέμεται σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον εχθρό κατά πρόσωπο.


Ο 47χρονος Ρόι Λάρνερ βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου στο Black and Blue steakhouse. Ακριβώς στο διπλανό μαγαζί επιτέθηκαν οι τρεις τζιχαντιστές. Ήταν εκείνος που αντέδρασε και καθυστέρησε τους τρεις εξτρεμιστές δολοφόνους, σώζοντας τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι απέδρασαν από το εστιατόριο της Borough Market.

Ο οπαδός της Μίλγουολ και πατέρας ενός παιδιού, μίλησε για την εμπειρία του. «Άκουσα να φωνάζουν, “Ισλάμ, Ισλάμ, αυτό είναι για τον Αλλάχ”. Σαν χαζός, άρχισα και ‘γω να φωνάζω “Γαμ….., και ‘γω είμαι οπαδός της Μίλγουολ”. Τότε άρχισαν να μου επιτίθενται. Άρχισα να παλεύω, όταν όλοι οι άλλοι έτρεχαν προς την έξοδο. Ήμουν μόνος του εναντίον και των τριών και γι’ αυτό χτύπησα τόσο πολύ. Πάλευα μόνο με τα γυμνά μου χέρια. Δέχθηκα οκτώ μαχαιριές. Με πέτυχαν στο κεφάλι, στον λαιμό και στα δύο μου χέρια. Ήμουν γεμάτος αίματα. Έλεγαν “Ισλάμ, Ισλάμ” και ‘γω φώναζα ξανά και ξανά “γαμ…. είμαι Μίλγουολ”. Ήταν ό,τι πιο ηλίθιο μπορούσα να κάνω. Είμαι τυχερός που δεν πέθανα».

Οι Βρετανοί τον ονόμασα «Το Λιοντάρι του Λονδίνου», αντλώντας έμπνευση από το σύμβολο της Μίλγουολ, το οποίο είναι ο βασιλιάς των ζώων.

Η δε 78χρονη μητέρα του δήλωσε περήφανη για τον γιο της: «Είναι σίγουρα γιος μου. Είναι ατρόμητος. Δίνει πάντα ό,τι έχει. Δεν εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη. Δεν ενδιαφέρεται ποιον έχει απέναντί του, ή αν κρατά μαχαίρι ή όπλο».

Πηγή: Πρώτο Θέμα