Ρεκόρ προβολών στο YouTube για το «Bohemian Rhapsody» των Queen

Το «Bohemian Rhapsody», η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος των Queen, έγινε επισήμως το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ού αιώνα, που έχει παίξει περισσότερο σε μουσικές πλατφόρμες streaming -όπως YouTube και Spotify.

Το βίντεο του θρυλικού τραγουδιού κατάφερε να σημειώσει ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς έγινε το πρώτο βίντεοκλιπ που γυρίστηκε πριν από τη δεκαετία του ’90 και συγκεκριμένα στα 70’s με περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube.

Για να γιορτάσουν το ιστορικό ρεκόρ, τα μέλη του συγκροτήματος, Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Universal Music και το YouTube / Google για να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή του αρχικού βίντεοκλιπ.

Οι Μέι και Τέιλορ, οι οποίοι δίνουν στους θαυμαστές τη δυνατότητα να έχουν συμμετοχή στις επόμενες κυκλοφορίες των Queen στο YouTube, δήλωσαν, σύμφωνα με το Variety: «Είναι τιμή μας που το “Bohemian Rhapsody” μόλις έφθασε το ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube».

 «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους και να γιορτάσουμε με τους καταπληκτικούς θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας τρία νέα μουσικά βίντεο για τα τραγούδια μας, όλα με τη συνεργασία σας! Είτε είστε μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, εικαστικός καλλιτέχνης, ή απλά θέλετε να διασκεδάσετε. Πηγαίνετε στο http://www.youarethechampions.com για να μάθετε περισσότερα και θα σας δούμε κάπου στην πορεία».