Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

– Διήρκεσε μια ώρα

Ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση

Το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και κράτησε σχεδόν μία ώρα- ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί να διαρκέσει μισή ώρα. Είναι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, πριν από 16 μήνες και είχε προηγηθεί το «Μητσοτάκης γιοκ» από τον Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες εμφανίσθηκαν χαμογελαστοί στον σύντομο διάλογο που είχαν, για πρώτη φορά, μπροστά στην κάμερα.  Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για καλό κλίμα στο διάλογο που διεξήχθη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την έναρξη της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Πηγή: skai.gr