Σίγησε η «φωνή» της Μίνι Μάους

Η Ράσι Τέιλορ, η ηθοποιός που είχε δανείσει τη φωνή στον χαρακτήρα της Μίνι Μάους για περισσότερα από 30 χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε την Παρασκευή στο Γκλέντειλ, στην Καλιφόρνια. Τα αίτια του θανάτου της δεν αποκαλύφθηκαν.

 «Η Μίνι Μάους έχασε τη φωνή της με τον θάνατο της Ράσι Τέιλορ», σημειώνει ο Μπομπ Άιγκερ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Walt Disney σε ανακοίνωσή του.

 «Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Μίνι και η Ράσι εργάζονταν από κοινού για να ψυχαγωγήσουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -μια σύμπραξη που ανέδειξε την Μίνι σε παγκόσμιο είδωλο και την Ράσι σε έναν θρύλο της Disney αγαπητό σε θαυμαστές σε όλον τον κόσμο», προσθέτει.

Η Ράσι Τέιλορ είχε επιλεγεί μεταξύ 200 υποψηφίων σε οντισιόν που είχε γίνει το 1986. Η ίδια είχε διηγηθεί ότι είχε γνωρίσει τον Ουόλτ Ντίσνεϊ όταν ήταν παιδί σε μια επίσκεψή της στην Disneyland.

 «Στη συζήτηση που είχαμε κάποια στιγμή με ρώτησε τι θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω και του είπα: ”Θέλω να δουλέψω για σένα!”. Τότε αυτός μου είπε: ”Σύμφωνοι”. Τώρα πια αυτό κάνω», είχε αναφέρει.

Η ηθοποιός που χάριζε τη φωνή της στην Μίνι γνώρισε εξάλλου εκεί τη δεκαετία του 1980 τον έρωτα της ζωής της, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Γουέιν Ολγουάιν, ο οποίος από το 1977 ήταν η φωνή του Μίκυ.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1991, αλλά το κράτησαν μυστικό. «Δεν θέλαμε να είναι ο γάμος του Μίκυ με τη Μίνι. Ήταν αυτός του Γουέιν με τη Ράσι» είχε αναφέρει η ηθοποιός. Οι δυο τους έμειναν μαζί ως τον θάνατο του Γουέιν το 2009. Εκτός της Μίνι και άλλων χαρακτήρων της Disney, η Ράσι Τέιλορ είχε δανείσει, επίσης, τη φωνή της στην Πεμπλς στους Φλίντστοουνς, όπως και σε άλλους ήρωες κινουμένων σχεδίω