Το κρασί συναντά την τέχνη στην Χαλκιδική

3.Restaurants

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την πρώτη εμφιάλωση του Château Nico Lazaridi, μια σειρά από εκδηλώσεις «ταξιδεύουν» μέσα στο 2019 την τέχνη του κρασιού της Nico Lazaridi  σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα: Από τις 2 ως και τις 31 Αυγούστου, το Art & Wine on the move βρίσκεται στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής και το ξενοδοχείο Eagles Palace.

Στο πρωτότυπο αυτό project που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κρασί με την τέχνη, οι ανά την Ελλάδα οινόφιλοι έχουν την σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τους εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες που έχουν κοσμήσει τις εμβληματικές ετικέτες του Château Nico Lazaridi. Tο Art & Wine on the move συνοδεύουν μια σειρά από δράσεις με επίκεντρο το κρασί, που θα “τρέχουν” καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Με επίκεντρο την έκθεση των πινάκων, διοργανώνονται οινικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές και wine and dine events.

Οι ετικέτες των οίνων της οικογένειας «Château» αποτελούν ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό “showcase”. Όλες τους απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους. Το λευκό και το ερυθρό «Château» καθώς και το Rose Nico Lazaridi ανανεώνουν την ετικέτα τους κάθε επτά χρόνια, μια αλλαγή που συχνά σηματοδοτεί μεταβολές στο ίδιο το προϊόν.

Εμπνευσμένα από τα υπέροχα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, τα έργα αυτά εκτίθενται όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του οινοποιείου στην Αγορά της Δράμας. Όλοι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να τα δουν κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι χάρη στην έκθεση Art & Wine on the move, οι συγκεκριμένοι πίνακες εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός του οινοποιείου.

Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τις ετικέτες των «Château» στην έκθεση είναι οι Γιάννης Νάνου, Φαίδων Πατρικαλάκης, Χρήστος Μαρκίδης, Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής και Γιάννης Νίκου. Οι περισσότεροι δημιούργησαν έργα ανθρωποκεντρικά, πίνακες που αναδεικνύουν τη σχέση του ατόμου με τη φύση μέσα από τη δημιουργία, την εργασία, την τέχνη και το όραμα.

Εξάλλου στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνουν και δύο θεματικά δείπνα τη Δευτέρα 5 και την Τετάρτη 28 Αυγούστου, 20:30 στο εστιατόριο Vinum με μενού 4 πιάτων και συνοδεία οίνων της Nico Lazaridi.

Θέσεις περιορισμένες. Κρατήσεις στο τηλ: 23774-40050.