Σκότωσαν με φόλες 4 σκυλιά και 7 γάτες στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

A closeup shot of the snouts of a cute dog and a cat sitting cheek to cheek

Ανάστατοι οι κάτοικοι στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική από τις αλλεπάλληλες κτηνωδίες. Σκυλιά και γάτες έφαγαν τις φόλες και ξεψύχησαν μαρτυρικά.

Παρά την αυστηροποίηση των ποινών, οι κτηνωδίες στη Χαλκιδική και όχι μόνο συνεχίζονται. Μέσα σε λίγες μέρες, ασυνείδητοι σκότωσαν με φόλες 4 σκυλιά και 7 γάτες στον Πολύγυρο. Παραμένουν ασύλληπτοι με τις έρευνες της αστυνομίας να μην έχουν αποδώσει. Φιλοζωική οργάνωση της περιοχής, δίνει στη δημοσιότητα βίντεο, που δείχνει τις προσπάθειες που έγιναν για να σωθούν ορισμένα από τα ζώα. Αν δεν υπήρχε αυτή η ευαισθητοποίηση ο αριθμός των νεκρών ζώων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τις φόλες στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική, καθώς πλέον πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο με αυξημένο κίνδυνο για τα αδέσποτα. Όπως εξηγεί στην Politic.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου “Κιβωτός”, Ελευθερία Κοτσιαρή:

 «Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής αντιμετωπίσαμε στις 26, 27/4 και στις 3/5 πολλαπλά κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο θάνατος 2 αδέσποτων και 2 δεσποζόμενων σκύλων και 7 γατών. Επίσης, δηλητηριάστηκαν αλλά κατάφεραν να σωθούν, ένας δεσποζόμενος σκύλος που νοσηλεύτηκε σε κλινική και ένας αδέσποτος σκύλος που τον ανέλαβε το Φιλοζωικό σωματείο της περιοχής».

Η κ. Κοτσιαρή επισημαίνει ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στο Δημαρχείο, στην πλατεία Ηρώων και την περιοχή του Μασούτη) ενώ όπως φαίνεται οι ρίψεις έγιναν πρωινές και απογευματινές ώρες γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη ορίων και την επικινδυνότητα του δράστη.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου τονίζει ότι το σωματείο υπέβαλε μηνύσεις και η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη ελπίζοντας να έχει επιτυχή κατάληξη.

Πηγή: newsit.gr