Σοβαρός κίνδυνος για την ΕΒΖ – Μένει ξανά «ακέφαλη», άδεια τα ταμεία

Δεν διαψεύδει την πληροφορία περί παραίτησής του από τη θέση τού επικεφαλής του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο Μιχάλης Κεφαλόπουλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ ΑΕ, σημείωσε: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο μέχρι και την προσεχή Δευτέρα». Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Κεφαλόπουλος παραμένει για ένα διάστημα στη θέση του για «επιχειρησιακούς λόγους». Έτσι, ώρες πριν την έναρξη της καμπάνιας για την ΕΒΖ, που αναμένεται αρχές της επόμενης εβδομάδας, η βιομηχανία βρίσκεται και πάλι εν μέσω συμπληγάδων, με την «πληγή» των θυγατρικών της στη Σερβία να αιμορραγεί επηρεάζοντας σημαντικά τη λειτουργία της εταιρείας συνολικά.

Υπενθυμίζεται πως θα πρόκειται για την τρίτη παραίτηση διευθύνοντος συμβούλου μέσα σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κεφαλόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει -ελλείψει χρηματοδότησης- η επιχείρηση, γεγονός που δημιουργεί «τριγμούς» στα θεμέλια τις φετινής σεζόν στα ζαχαρουργεία των Πλατέως και Ορεστιάδας (αυτό των Σερρών δεν θα λειτουργήσει ούτε και φέτος).

Υπενθυμίζεται ότι στις 29/9, οπότε έγινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ, παραπέμφθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση το θέμα της πώλησης των δύο θυγατρικών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία. Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των θυγατρικών της βιομηχανίας στη Σερβία συνεχίζονται, μέσω του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτικών σχημάτων (περισσότερα από δύο) για την απόκτηση της Βιομηχανίας και των θυγατρικών της στη Σερβία, εκτός της προαναφερόμενης διαγωνιστικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα τεύτλων, από τα οποία αναμένεται να παραχθούν περί τους 45.000 τόνους ζάχαρης.