Επίσημα υποψήφιος για τον φορέα της Κεντροαριστεράς και ο Στ. Θεοδωράκης

Με μια γραπτή δήλωσή του, που διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη διακδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αφού υπογραμμίζει τη συνεισφορά της παράταξής του στην πολιτική ζωή, τονίζει ότι τρία χρόνια μετά την ίδρυση του ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. «Να σπάσουμε τα φράγματα. Να σπείρουμε τις αρχές και τις αξίες μας σε νέα χωράφια. Να δουν οι πολίτες της λογικής -σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι- ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη υπέρβαση. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που έχουν αποτύχει, σε αυτούς που έχουν δείξει τα όριά τους. Αποφάσισα, λοιπόν, να πρωταγωνιστήσω στη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου, προοδευτικού Κινήματος».

Ο κ. Θεοδωράκης «καταθέτει» το πολιτικό στίγμα που εκτιμά ο ίδιος ότι θα πρέπει να έχει ο νέος φορέας. Όπως τονίζει: «Το σχέδιό μου είναι απλό: Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα! Δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Οι προτεραιότητες είναι χαρτογραφημένες:

– Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων

– Το Δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο

– Οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή

Οι πολίτες πρέπει να χαιρόμαστε τις γειτονιές μας. Πρέπει να χτίσουμε, σε νέες βάσεις, μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί».

Επίσης αναφέρει ότι έως τον Νοέμβριο θα προσπαθήσει να περπατήσει όλους τους δρόμους της Αθήνας, τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας για να συζητήσει με όλους. «Μπορούμε να καταφέρουμε: Να συναντηθούμε και να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας.

Αρκεί να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά» καταλήγει.