Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στάυρος Θεοδωράκης, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές.

Αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι απαραίτητη, αλλά όπως έσπευσε να προσθέσει, «εμείς δεν υπογράφουμε με κλειστά τα μάτια την πρόταση της κυβέρνησης».

«Έχουμε βάλει 7 μεγάλες προτεραιότητες και αυτές είναι οι όροι μας» είπε μιλώντας στον Ant1, ενώ επισήμανε πως «είναι πολύ δύσκολο να ψηφίσουμε πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης που δεν περιλαμβάνει αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια και την αποκομματικοποίηση του κράτους». «Δεν έχουμε σκοπό να πηγαίνουμε συνέχεια από κομματικό κράτος σε κομματικό κράτος» σημείωσε.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων και να καταλάβουμε επίσης ότι πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, στον κίνδυνο που υπάρχει στα ανατολικά μας σύνορα».

«Το σημαντικό που πρέπει να κάνει ένας πολιτικός είναι να ζυγίζει το μέλλον με το παρόν. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η εκκρεμότητα στα βόρεια σύνορα μας έχει μόνο αρνητικό φορτίο για τη χώρα» είπε, ενώ εωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών, σχετικά με τη συμφωνία απάντησε: «Εξασφαλίζουμε στο Ποτάμι τη δυνατότητα να υπάρχουν διαφοροποιήσεις εκτός από το ‘’στηρίζουμε δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση’’. Εκεί υπάρχει ένα κόμμα, υπάρχει μία άποψη».

Σχετικά με τη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με τη γειτονική χώρα, αλλά – όπως είπε – «τα θέματα της μειονότητάς μας εκεί δεν θα λυθούν με καλάσνικοφ και με πυροβόλα όπλα».