ΚΙΝΑΛ: Η σκευωρία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της Υγείας θα αποκαλυφθεί

Οι διαρροές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το πόρισμα στην Εξεταστική της Υγείας, πριν ακόμα κατατεθεί και συζητηθεί ευτελίζουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τη δημοκρατία, δηλώνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

Η κα Χριστοφιλοπούλου χαρακτηρίζει μυθεύματα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, που δεν έχουν ούτε νομικό ούτε αποδεικτικό έρεισμα στις εργασίες της Επιτροπής.

«Δικαιώνεται, δυστυχώς, ο αρχικός μας φόβος. Η Εξεταστική συστάθηκε μόνο και μόνο ως πράξη προεκλογικής πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων. Όχι για να λάμψει η αλήθεια» σημειώνει στη δήλωσή της, υποστηρίζοντας ότι «στις επιμέρους υποθέσεις (Ντυνάν και ΚΕΕΛΠΝΟ) δόλια κατάχρηση δημοσίου χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ούτε προέκυψε, ούτε καταλόγισε κανείς πλην του γνωστού πλέον συκοφάντη Π. Πολάκη».

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν και αναπαράγουν τις προσφιλείς τους μεθόδους και την επιχειρηματολογία των κουκουλοφόρων της Νοβάρτις» αναφέρει συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας η κα Χριστοφιλοπούλου καταγγέλλει ότι «εκεί όμως που υπήρξε σκάνδαλο, στην αλόγιστη σπατάλη και τη διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της δεξιάς το 2005-2009, η εξεταστική αντί να ασχοληθεί σε βάθος, επέλεξε το ”κουκούλωμα”».

Διότι, διευκρινίζει, «η πραγματική ζημία του Δημοσίου προκύπτει από την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 2,43 δισ. ευρώ το 2004 στα 5,1 δισ. ευρώ το 2009. Δαπάνη, που με πρωτοβουλίες ανθρώπων που τώρα στοχοποιούνται, έπεσε στα 2,8 δισ. ευρώ την περίοδο 2009-2011 και στα 2 δισ. το 2014».

Και προσθέτει: «Την ίδια στιγμή, η ίδια Εξεταστική επιλέγει συνειδητά να σιωπήσει και να αφήσει στο απυρόβλητο τα έργα και ημέρες των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορούν τις αλχημείες Πολάκη στις προσλήψεις των ΜΕΘ, είτε την παράλειψη ανατιμολόγησης των φαρμάκων το 2015, που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να κερδίσουν εκατομμύρια σε φάρμακα που οι τιμές τους θα μειώνονταν».

«Ποιος ζημίωσε λοιπόν και ποιος ωφέλησε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία;», αναρωτιέται η κα Χριστοφιλοπούλου, καταλήγοντας:

«Στο Κίνημα Αλλαγής μας ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια. Να βγουν όλα στο φως. Να ελεγχθούν όλοι και όλα. Αλλά όχι με διαρροές, συκοφαντίες και στημένα πολιτικά παιχνίδια».