Στ. Θεοδωράκης: Ενισχυμένη η ακροδεξιά από τους χειρισμούς Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό

«Οι εξαλλοσύνες της Ν.Δ. στο Μακεδονικό, αλλά και η απουσία ουσιαστικής συζήτησης επί του θέματος με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ως αποτέλεσμα σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα να ξεπηδούν ακροδεξιές οργανώσεις» υποστήριξε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον «Alpha», ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι είναι εκνευριστικό για τον Έλληνα πολίτη να βλέπει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αντί να ασχολείται με τα σημαντικά προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, να το παίζει γενικός εισαγγελέας.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι η εικόνα του γραφείου του υπουργού γεμάτου με φακέλους που αφορούν δικαστικές υποθέσεις, άσχετες με την υγεία, μαρτυρά ότι «ο κ. Πολάκης έχει σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές του αρμοδιότητες. Η ευθύνη γι’ αυτή τη συμπεριφορά δεν μπορεί παρά να επιβαρύνει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αυτός που επιλέγει τους υπουργούς του και δίνει τον τόνο στη συμπεριφορά τους» είπε.

Τόνισε, επίσης, ότι «μία από τις εκκρεμότητες που θα καθορίσουν αν θα πάρουμε τα 750 εκατομμύρια από την Ευρώπη, αφορά στις μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται στον τομέα της Υγείας».

Κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη, «τα συμπτώματα της αρρώστιας του πολιτικού συστήματος μαρτυρούν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλιώς κι όχι απλώς από άλλους πολιτικούς κι άλλους υπουργούς».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή πρώην στελεχών του Ποταμιού στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., είπε ότι «τα κόμματα δεν είναι οχυρά κι ο καθένας έχει δικαίωμα να αλλάζει απόψεις. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σήμερα να είναι Ποτάμι, αύριο να είναι Ν.Δ. Αυτό όμως, δεν μπορεί να αφορά τους εκλεγμένους βουλευτές. Δεν μπορεί κάποιος να εκλέγεται με ένα κόμμα που λέει “άσπρο” και να μεταγράφεται στην ίδια Βουλή σε ένα κόμμα που λέει “μαύρο”. Αυτό είναι πλήγμα της Δημοκρατίας» υπογράμμισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προανήγγειλε ότι την Τρίτη, στην εορταστική εκδήλωση για τα «5 χρόνια Ποτάμι», στην Αθηναΐδα, θα ανακοινωθεί μεγάλο μέρος του ευρωψηφοδελτίου και σημείωσε πως «το Ποτάμι παραμένει μια ευρωπαϊκή λύση για μια Ελλάδα αλλιώς».