«Στα βήματα του Αριστοτέλη»

Ιστορία, φιλοσοφία, αρχαιολογία συνδυάζονται σε μια καινοτόμο  αξέχαστη διαδρομή

Σάββατο 25 Μαίου 2019

 

Η ζωή, το έργο και η κληρονομιά του μεγαλύτερου νου του αρχαίου κόσμου παρουσιάζεται σε μια διαδρομή που την χαρακτηρίζει η πλούσια αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου

Προσεγγίζουμε το μεγαλύτερο νου του αρχαίου κόσμου με μια καινοτόμο και πρωτότυπη διαδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων αλλά και στα σύγχρονα Στάγειρα φέρνοντας στο φως ιστορίες που εισχωρούν η μία στην άλλη, συνθέτοντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Ιστορία, φιλοσοφία, αρχαιολογία συνδυάζονται με πεζοπορία σε περιβάλλον ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς ενώ ο Τάσος Παπαδόπουλος με το ξεχωριστό αφηγηματικό του ύφος διηγείται περιστατικά της ζωής του Αριστοτέλη αλλά και τα σημαντικότερα σημεία του έργου του. Στην περιήγησή μας εκτός από τον Σταγειρίτη θα συναντήσουμε τον Πλάτωνα, τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο, τον Ακινάτη και τον Αβερρόη και σε έναν από τους γοητευτικότερους σταθμούς της περιήγησής μας τον Ουμπέρτο Έκο.

Η διαδρομή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς πρόσφατες επιστημονικές ανακοινώσεις υποδεικνύουν το Ηρώον, στο κέντρο των αρχαίων Σταγείρων ως τάφο του Αριστοτέλη αναδεικνύοντας την περιοχή σε έναν ξεχωριστό προορισμό.

Σημείο Συνάντησης: Ο χώρος έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

‘Ωρα: 9:30 πμ.

Συμμετοχή: 25 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με το λεωφορείο αλλά και ένα ελαφρύ σνακ)

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

 

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.