Στις αγροτικές φυλακές Βόλου ο Δ. Κουφοντίνας – Πώς αντέδρασε ο Κ. Μητσοτάκης

Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στο Βόλο μεταφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Η μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «μεταφορά στα μουλωχτά» και για «προτεραιότητα» της κυβέρνησης στην «εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου».

Σημειώνεται ότι στις αγροτικές φυλακές όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ημέρα κράτησης μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης. Ωστόσο, ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και έτσι στην περίπτωσή του θεωρείται δύσκολο το να υπάρξει αποφυλάκιση.

Σχολιάζοντας τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα, πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε ότι «την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;».