ΣΒΒΕ: Αυτονόητη η υποστήριξη των πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Αυτονόητη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, τη «με κάθε τρόπο υποστήριξη των πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τη βορειοελλαδική βιομηχανία», καθώς και την παροχή υλικής και ηθικής αρωγής «σε ό,τι μας ζητηθεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του και τη συνέχιση της πνευματικής του προσφοράς στον σύγχρονο κόσμο». Οι δηλώσεις του κ. Σαββάκη έγιναν με αφορμή τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε χτες στην Κωνσταντινούπολη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, παρουσία και του εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΣΒΒΕ, Γιάννη Σταύρου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιχειρηματική ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην περιοχή.

Ο Πατριάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ για τις ενέργειες που έχει αναλάβει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προστασία του περιβάλλοντος και της εμπέδωσης οικολογικής συνείδησης στους πολίτες ανά τον κόσμο. Επιπλέον, συζητήθηκε ο ρόλος του Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κατά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

«Η σημερινή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο αποτελεί ελάχιστη ανταπόδωση της εξαιρετικής τιμής που ο ίδιος μας έκανε δύο χρόνια πριν, ευλογώντας τις εκδηλώσεις του ΣΒΒΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του, και συμμετέχοντας και ο ίδιος σε μία από αυτές».