Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στις εργασίες της ΓΣ του ΕΕΔΕΓΕ στη Ζάκυνθο

Με τη συμμετοχή του μέλους του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Βαρβάρας Μαυροφρύδη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, οι εργασίες της πρώτης Γενικής Συνέλευσης στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) για το 2023, εκδήλωση που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Ζακύνθου.

Στη Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΕΕΔΕΓΕ, που είναι επιχειρηματίες και εκλεγμένες σύμβουλοι των επιμελητηρίων όλης της χώρας, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στις εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς και σε δράσεις εξωστρέφειας από τα Επιμελητήρια μέλη, που θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες σε όλη την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος του ΕΕΔΕΓΕ, παρά το ρευστό περιβάλλον διεθνώς, παραμένει η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η συνδιαμόρφωση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις ικανότητες των γυναικών και θα απορρίπτει στερεότυπα, προκαταλήψεις και διακρίσεις.

Ύστερα από τον κλειστό κύκλο εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Διονύσης Ακτύπης, η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κα Κατερίνα Μοθωναίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, κ. Φώτης Κόττης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μασούτης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Ε’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιάννης Βουτσινάς, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.