Συνάντηση Απ. Πάνα με το νέο Δήμαρχο Πολυγύρου Γ. Εμμανουήλ

Ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πολυγύρου απασχόλησαν τη συνάντηση του Βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Υποδομών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνα Απόστολου, με τον νέο Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Εμμανουήλ Γεώργιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Πάνας με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο Δημάρχο, ενημέρωσε τον κ. Εμμανουήλ, για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για τον Δήμο Πολυγύρου και συγκεκριμένα γι΄αυτές που αφορούν την οδική σύνδεση του Πολύγυρου με την Εγνατία Οδό, αλλά και με την Ουρανούπολη, όπως επίσης και το αίτημα για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώς των Μεταλλείων Βάβδου και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Ταυτόχρονα, επισήμανε τις συνεχείς παρεμβάσεις του, για την πράσινη ελιά Χαλκιδικής και την ακαρπία, που έχει επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή τα τελευταία δυο έτη, τις γενικότερες παρεμβάσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τον τουρισμό στην Χαλκιδική, ενώ τονίστηκαν και οι προσπάθειες για την ένταξη των καλλιεργητών ελάτου στους δικαιούχους αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ λόγω φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα πληροφόρησε τον κ. Εμμανουήλ για τις συνολικές ενέργειες που έχουν γίνει για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Πολυγύρου και αφορούν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με αίτημα την έγκαιρη αντισεισμική προστασία τους και την ενίσχυσή τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επίσης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η προτεραιότητα που θα πρέπει να τεθεί για την ενεργειακή  μετάβαση του Δήμου συνολικά, η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, αλλά και αρκετά ζητήματα για τη βελτίωση των υποδομών και τη στήριξη των κοινωνικών δομών.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  σε  πολύ καλό  κλίμα και ο κ. Πάνας ανέφερε  στον  κ. Εμμανουήλ, πως θα είναι πάντα στη διάθεσή του και θα συνεργαστεί μαζί του για οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί τον Δήμο Πολύγυρου .