Τατόι: Βούληση για άμεση αξιοποίηση του πρώην Βασιλικού Κτήματος

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή τους για όσα άκουσαν από τα χείλη του πρωθυπουργού για τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση του πρώην Βασιλικού Κτήματος.

Ανάμεσα στα νέα εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν και Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι, για το οποίο ανέφερε πως μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές, ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

 «Είναι μια ιστορική στιγμή για το Τατόι. Ποτέ άλλοτε Έλληνας πρωθυπουργός σε προγραμματικές δηλώσεις δεν είχε κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρωθυπουργό και τους άξιους συνεργάτες του, για το γεγονός ότι επιτέλους το Τατόι μπαίνει ψηλά στην ατζέντα των έργων προς υλοποίηση. Θερμότατες ευχαριστίες, επίσης, στην υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη που γνωρίζει εξαιρετικά το θέμα και με θέρμη το υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τώρα από την Υπουργική της θέση.

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου θα συνεχίσει αδιάκοπα το έργο στο πρώην Βασιλικό Κτήμα, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας που υποστηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια την ανάγκη αξιοποίησης του πρώην Βασιλικού Κτήματος.

Μετά από 4,5 χαμένα χρόνια για το κτήμα φαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας και ελπίδας και θα δουλέψουμε όλοι σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Στην όμορφη αυτή προσπάθεια σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου θα παραχωρήσει τον Σεπτέμβριο συνέντευξη Τύπου».

naftemporiki.gr