Τέλος η ταλαιπωρία για Χαλκιδική

– Ανοίγει το «ορφανό» χιλιόμετρο πριν του Αγ. Πνεύματος

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων Θεσσαλονικέων και τουριστών που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τη Χαλκιδική, θα βάλει η παράδοση του λεγόμενου «ορφανού» χιλιόμετρου στην Ποτίδαια, η οποία θα γίνει πριν του Αγίου Πνεύματος, που φέτος είναι στις 13 Ιουνίου.

Όπως πληροφορείται o TyposThes από την Εγνατία Οδό, οι εργασίες προχωρούν πολύ καλά και ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί, ότι δηλαδή θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν του Αγίου Πνεύματος.

 «Ένα έργο που είχε καταντήσει ανέκδοτο, το δημοπρατήσαμε, το συμβασιοποιήσαμε και το παραδίδουμε εντός χρονοδιαγράμματος. Οι Θεσσαλονικείς και οι χιλιάδες τουρίστες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς τη Χαλκιδική με ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς την ταλαιπωρία και τις ατελείωτες ουρές των προηγούμενων ετών», έγραψε εξάλλου πρόσφατα ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης σε σχετική ανάρτηση, σημειώνοντας ότι το «ορφανό» χιλιόμετρο θα παραδοθεί αρχές Ιουνίου.  Σημειώνεται ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι παραδοσιακά η πρώτη μεγάλη έξοδος των Θεσσαλονικέων προς τη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε γράψει ο Τύπος Θεσσαλονίκης σε παλιότερο ρεπορτάζ του το τμήμα της κύριας οδού Θεσσαλονίκης – Κασσάνδρας που δεν είχε ολοκληρωθεί ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο μέχρι τη γέφυρα της Ποτίδαιας.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, όλο το οδικό τμήμα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κασσάνδρα θα αποκτήσει ενιαία διατομή δυο λωρίδων ανά κατεύθυνση, οπότε δεν θα υπάρχει η «στένωση» που δημιουργεί τις καθυστερήσεις και τις ουρές των ΙΧ που κατευθύνονται προς Χαλκιδική. Αυτήν την στιγμή στο σημείο στενεύει η διατομή σε μία και μία λωρίδα αντί για δυο ανά κατεύθυνση με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Το έργο προβλέπει την διαπλάτυνση του δρόμου, την κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων, μιας πεζογέφυρας και παράπλευρων οδών.

Πρόκειται για ένα έργο την ολοκλήρωση του οποίου αναμένουν με μεγάλη προσμονή Θεσσαλονικείς και φορείς της Χαλκιδικής προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και το μποτιλιάρισμα κατά τους θερινούς μήνες.

typosthes.gr