Τέλος στα «φακελάκια» μέσω ηλεκτρονικών ραντεβού βάζει το υπουργείο Υγείας

Παράλληλα θα ενισχυθεί το ΕΣΥ με προσωπικό, αφού θα προκηρυχθούν 6.000 θέσεις

Τέλος στα «φακελάκια», δηλαδή τον χρηματισμό των επαγγελματιών υγείας για την επίσπευση χειρουργείων και άλλων ιατρικών πράξεων, βάζει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Θάνο Πλεύρη, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζεται και θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού για τα χειρουργεία.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης σε πρωινές τηλεοπτικές του δηλώσεις «είμαστε σχεδόν έτοιμοι να περάσουμε στα ηλεκτρονικά ραντεβού για τον προγραμματισμό χειρουργικών επεμβάσεων», κατά το πρότυπο των ηλεκτρονικών ραντεβού που εφαρμόστηκε για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως, όπως το σύστημα των ραντεβού για τον εμβολιασμό ήταν αδιάβλητο και μπορούσε ο καθένας να μπει και να δει τις διαθεσιμότητες, ανάλογο σύστημα θα εφαρμοστεί και για τα χειρουργεία, ώστε να πάψει πια ο πολίτης να καταβάλει «γρηγορόσημο» για να εξυπηρετηθεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη το σχέδιο για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με προσωπικό, αφού θα προκηρυχθούν 6.000 θέσεις, ενώ παράλληλα θα τονωθεί και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης με 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Θέλουμε το νέο ΕΣΥ, όπως λειτούργησε το σύστημα του εμβολιασμού για την Covid-19, που ήταν μια επιτυχής διαδικασία, έτσι να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα», σημείωσε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα 1 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα (e-health.gov) για την εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό.

Πηγή: protothema.gr