Τεντόγλου: Το καλοκαίρι θέλω 8,70μ.

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από την Τουρκία και ο πρωταθλητής Ευρώπης, Τεντόγλου, μίλησε για τα πεπραγμένα στην Κωνσταντινούπολη.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας στίβου επέστρεψε στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού με τρία μετάλλια και καλά πλασαρίσματα.

Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου κρέμασε στο στήθος το χρυσό στο μήκος, ενώ ασημένιοι αναδείχθηκαν οι Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν» και Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ).

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας πριν αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο έβγαλαν την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία με την οποία έκλεισαν και τυπικά τη χειμερινή σεζόν και στρέφουν την προσοχή στον ανοιχτό στίβο.

Ο Τεντόγλου, που σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ζήτησε να του γίνουν ερωτήσεις μόνο στο αθλητικό σκέλος, ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τους πρωινούς αγώνες: «Οι πρωινοί αγώνες δεν μου ταιριάζουν. Αν ο αγώνας ήταν απόγευμα θα πηδούσα πολύ περισσότερο. Ήταν δύσκολο το πρωινό ξύπνημα. Δυσκολευόμουν πολύ το βράδυ, γιατί προσπαθούσα να κοιμηθώ νωρίς για να κάνω οκτάωρο ύπνο και ξυπνούσα ενδιάμεσα. Όλα πήγαν καλά όμως, έκανα καλό ζέσταμα και βγήκε αρκετά καλό το πρώτο άλμα. Και αυτό να μην έβγαινε, όμως, πιστεύω ότι θα έκανα μία καλή επίδοση».

Τα συναισθήματά του για το χρυσό μετάλλιο: «Είμαι περήφανος γι’ αυτό που κατάφερα. Δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μου γι’ αυτούς τους αγώνες. Είμαι αθλητής αγώνων. Μου αρέσουν τα μετάλλια και οι επιδόσεις και πάντα κυνηγώ το καλύτερο».

Τη στιγμή ανάκρουσης του εθνικού ύμνου: «Δεν θα έλεγα ότι βούρκωσα. Απλώς συγκινήθηκα, γιατί είχε γεμίσει η κερκίδα με Έλληνες που έψελναν τον εθνικό ύμνο και ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Και τα 19 παιδιά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Συγχαρητήρια σε όλους. Κάναμε ωραίο αγώνα, είχαμε αρκετούς τελικούς, είχαμε δύο ακόμα μετάλλια με τους Καραλή και Ανδρικόπουλο».

Το αν ο επόμενος στόχος του είναι τα 8,50 μέτρα: «Ναι, βασικά αυτός ήταν ο στόχος μου και τώρα. Το έχω ξανακάνει. Αλλά θα ήθελα πολύ περισσότερο από αυτό. Θα ήθελα το καλοκαίρι να φτάσω στα 8,60 μέτρα και 8,70 μέτρα και θα προσπαθήσω να τα καταφέρω».

Το αν τέτοιες επιδόσεις τού δίνουν αυτοπεποίθηση: «Εννοείται αυτό. Οι καλοί και πολλοί αγώνες, η σταθερότητα χτίζουν την φόρμα σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βασικό είναι ότι είμαι υγιής. Ένας αθλητής πρέπει να προσέχει πάρα πολύ για να μην έχει άτυχους τραυματισμούς».

naftemporiki.gr