Η UEFA αποζημιώνει τους φιλάθλους για τον τελικό του Champions League 2022

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα επιστρέψει πλήρως το ποσό που διέθεσαν οι συνολικά 19.618 οπαδοί της Λίβερπουλ για τον αγώνα στο Παρίσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τελικός του Champions League 2022 μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων για την κάκιστη διοργάνωσή του στο Παρίσι, γεγονός που έφερε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα και μεγάλες δυσκολίες σε αρκετούς φιλάθλους ως προς την πρόσβαση στο «Σταντ ντε Φρανς», παρότι είχαν εισιτήριο.

Με ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η UEFA επισημοποίησε την αποζημίωση των φιλάθλων που είχαν αγοράσει εισιτήρια και που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη δυσκολία πρόσβασης στην έδρα του τελικού, με κάποιους να μην μπορούν καν να εισέλθουν.

Επιπλέον, το ανώτατο όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γνωστοποίησε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή μια ειδική υπηρεσία επιστροφής χρημάτων για τους φιλάθλους που επηρεάστηκαν περισσότερο όταν μπήκαν στο «Σταντ ντε Φρανς», στις 28 Μαΐου 2022.

Επιστροφές χρημάτων θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους φιλάθλους με εισιτήρια για τις θύρες A, B, C, X, Y και Z, όπου αναφέρθηκαν οι πιο δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον, όποιος οπαδός, σύμφωνα με τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης, δεν έχει εισέλθει στο γήπεδο πριν τις 22:00 (η αρχικά προγραμματισμένη ώρα έναρξης) ή δεν μπόρεσε να εισέλθει στο γήπεδο, δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

Τέλος, η UEFA θα προσφέρει επιστροφές χρημάτων σε όλους τους φιλάθλους που έχουν αγοράσει εισιτήρια προσβασιμότητας μαζί με αυτούς των συνοδών τους. Υπό το φως αυτών των κριτηρίων, το ειδικό καθεστώς επιστροφής χρημάτων καλύπτει όλα τα εισιτήρια που είχε διαθέσει η Λίβερπουλ για τον τελικό, δηλαδή 19.618.

Λόγω της φύσης της αρχικής διαδικασίας πώλησης εισιτηρίων, σύμφωνα με την οποία οι οπαδοί της Λίβερπουλ αγόραζαν εισιτήρια από την ομάδα και όχι απευθείας από την UEFA, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ζήτησε από τον σύλλογο να προβεί σε επιστροφές χρημάτων για να διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και να διευκολύνει τη διαδικασία.

Οι «Κόκκινοι» επιβεβαίωσαν ότι θα εφαρμόσουν το ειδικό καθεστώς επιστροφής χρημάτων. Ως αποτέλεσμα, η UEFA θα επιστρέψει στην Λίβερπουλ την πλήρη αξία αυτών των εισιτηρίων και ο σύλλογος θα επιστρέψει στη συνέχεια τα χρήματα στους φιλάθλους του.

Οι επιστροφές χρημάτων στους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης που πληρούν τα κριτήρια θα διεκπεραιώνονται βάσει αιτημάτων που λαμβάνονται από τον αγοραστή του εισιτηρίου μέσω της Εξυπηρέτησης Πελατών της UEFA. Το ίδιο ισχύει για ουδέτερους οπαδούς που αγόρασαν εισιτήρια απευθείας από την UEFA και δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

 «Έχουμε λάβει υπόψη έναν τεράστιο αριθμό απόψεων που εκφράζονται τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά και πιστεύουμε ότι έχουμε επινοήσει ένα πλήρες και δίκαιο πλαίσιο», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θοδωρής Θεοδωρίδης.

 «Αναγνωρίζουμε τις αρνητικές εμπειρίες αυτών των οπαδών την ημέρα και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα αποζημιώσουμε όσους οπαδούς είχαν αγοράσει εισιτήρια και που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις δυσκολίες πρόσβασης στο γήπεδο».

naftemporiki.gr