Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του


Στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Επιμελητήριο Χαλκιδικής 
Στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019, θα λάβει μέρος το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος αναμένεται να φιλοξενηθούν στα κεντρικά Περίπτερα 2 & 3 της Έκθεσης εμβαδού 4.000 m2.    Σημειώνεται ότι η 84η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Ινδία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, με πολλαπλά οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.Τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μέσα από το περίπτερό του στην 84η ΔΕΘ, θα μπορούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω έντυπου διαφημιστικού υλικού, ή δειγμάτων των προϊόντων τους, ή και να προβούν σε πώλησή τους.Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 84η ΔΕΘ, καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, αποστέλλοντας τη δήλωση συμμετοχής που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=9941στην υπηρεσία του Επιμελητηρίου, είτε στο e-mail [email protected] είτε στο fax 2371021355.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, υπεύθυνη επικοινωνίας: κ. Γεωργία Τζηρίτη, Τηλ. Επικοινωνίας: 23710-24200 & 24300.
Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών  FOOD EXPO 2020 το Επιμελητήριο
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την προβολή και προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του, θα λάβει μέρος με επιχειρήσεις μέλη του στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo το χρονικό διάστημα από 7 έως 9 Μαρτίου 2020, στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην έκθεση με το Επιμελητήριο, με έκπτωση στην ενοικίαση του περιπτέρου. Να σημειώσουμε ότι το ετοιμοπαράδοτο περίπτερο Executive, περιλαμβάνει εξοπλισμό: Δομή αλουμινίου με πλήρωση πάνελ PVC λευκής και γκρί απόχρωσης, Διαχωριστικό PVC, Υπερυψωμένο δάπεδο με επίστρωση μπλέ μοκέτας, 1 τραπέζι, 3 καθίσματα, 1 σκαμπό, 3 ράφια, 1 ερμάριο με ενδιάμεσο ράφι, 1 infodesk, Μετώπη με την επωνυμία του εκθέτη (1,50×0,45μ.), 2 Προβολείς HQI 150 W, 1 πολύμπριζο, ενώ ελάχιστη συμμετοχή ανά εκθέτη 3Χ3,5 (10,5) τετραγωνικά μέτρα.Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανωτέρω έκθεση με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, πρέπει να αποστείλουν υπογεγραμμένη την δήλωση συμμετοχής, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο link:  https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=7007&articleid=9942αυστηρά το αργότερο μέχρι 19/8/2019 στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο e-mail: [email protected] ή στο fax: 2371021355.Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: [email protected], υπεύθυνη κ. Γεωργία Τζηρίτη.
Σε διαβούλευση η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας για τα ηλεκτρονικά βιβλία
“myDATA”, δηλαδή my Digital Accounting and Tax Application είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Το πλαίσιο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 6/9/2019 στο [email protected]  Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι πρωτίστως να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις, από μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, που θα οδηγήσει σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και θα τις απαλλάξει από υποχρεώσεις που έχουν σήμερα, όπως η υποβολή Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ). Μαζί με τη μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, τα ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ ενισχύουν τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση των αγαθών και των υπηρεσιών. Επίσης, εδραιώνουν την αξιοπιστία στη σχέση της Φορολογικής Διοίκησης με τις επιχειρήσεις και λειτουργούν ως μηχανισμός οικειοθελούς συμμόρφωσης και πρόληψης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά και διευκόλυνσης των συνεπών επιχειρήσεων στην επιστροφή των φόρων που δικαιούνται. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA παρέχει εύκολες λύσεις για όλους. Τόσο για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μηχανογραφημένα λογιστήρια και θα μπορούν να διαβιβάζουν μαζικά και αυτοματοποιημένα τα αναγκαία δεδομένα, όσο και για τις λοιπές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να διαβιβάζουν τα δεδομένα με απλό τρόπο, μέσω ειδικής φόρμας καταχώρισης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.  Με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ δεν παύει η λογιστική παρακολούθηση από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, ενώ κρίσιμος παραμένει και ο ρόλος του λογιστή για την ορθή απεικόνιση των συναλλαγών στην πλατφόρμα myDATA. 
Τέλος τα τεκμήρια εισοδήματος
Την σταδιακή κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος επιβολής φόρων βάσει “τεκμηρίων” εξαγγέλλει η κυβέρνηση, αντικαθιστώντας τα πλασματικά εισοδήματα που υπολογίζει από μόνη της η εφορία, με σύγχρονες τεχνικές ελέγχου και βάσεις δεδομένων που δεν διέθετε στο παρελθόν η Φορολογική Διοίκηση. Αν και το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος φορολογείται με βάση το πραγματικό εισόδημά του, τα τεκμήρια καθιερώθηκαν για πρώτη φορά το 1978 (με τον νόμο 820/78) και σκοπό είχαν να καλύψουν την αδυναμία της φορολογικής αρχής να συλλάβει την φοροδιαφυγή. Μετά από 40 και πλέον χρόνια όμως, πρόσφατα μόνο υπήρξε προαναγγελία για σταδιακή κατάργησή τους, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αυτό στηρίζεται  στην σταδιακή αναπροσαρμογή -μέχρι τελικής εξαλείψεως του προσδιορισμού τεκμαρτής δαπάνης που ισχύει σήμερα, με βάση τα διαθέσιμα περιουσιακά ή άλλα στοιχεία του φορολογουμένου.
“Παράθυρο” παράτασης για τις 120 δόσεις στην Εφορία
Το δρόμο για παράτασης της προθεσμίας για ρύθμιση οφειλών προς την εφορία σε 120 δόσεις δείχνει η ενεργοποίηση των νέων ευνοϊκών διατάξεων από την 1η Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά όπως εκτιμούν λογιστές, οι ευνοϊκές αλλαγές οι οποίες ψηφίστηκαν πρόσφατα αφενός θα οδηγήσουν σε μείωση της ελκυστικότητας ένταξης στη ρύθμιση εντός Αυγούστου και αφετέρου σε αναγκαστική παράταση της προθεσμίας δεδομένων των νέων στενών περιθωρίων μετά την ενεργοποίησή τους. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αρχίσει να λειτουργεί με τις αλλαγές στη ρύθμιση από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς απαιτείται πληθώρα τεχνικών βελτιώσεων με βασικότερη αυτή που αφορά στην αυτόματη αναστολή των κατασχέσεων μετά την υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Οι νεότερες ευνοϊκές διατάξεις προβλέπουν : Μπόνους προκαταβολής: Εφόσον ο οφειλέτης προκαταβάλει ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης του προγράμματος ρύθμισης που έχει επιλέξει, χορηγείται σε αυτόν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.Ελάχιστη δόση 20 ευρώ: Η μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ ανοίγει την πόρτα για περισσότερες δόσεις στους μικροοφειλέτες οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων με ανοιχτούς λογαριασμούς έναντι της εφορίας.Μικρότερο επιτόκιο: Το επιτόκιο της ρυθμισμένης οφειλής μειώνεται από 5% σε 3% ενώ όσοι χρωστούν έως 3.000 ευρώ και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ κερδίζουν άτοκη ρύθμιση.Μεγαλύτερη έκπτωση για τις επιχειρήσεις που θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε λίγες δόσεις: Όσοι αποφασίσουν να πληρώσουν το χρέος τους από 2 έως 36 δόσεις θα κερδίσουν κούρεμα από 75% έως 95% στις προσαυξήσεις και τους τόκους ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κερδίζουν διαγραφή κατά 100%.
Στα 2,2 δις τα “φέσια” του δημοσίου τον ΙούνιοΚολλημένες” στην περιοχή των 2,2 δις ευρώ παρέμειναν τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες, με απειροελάχιστες μεταβολές σε σχέση με τον Μάιο. Το δημόσιο συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την οικονομία και η μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις της νέας κυβέρνησης. Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διαμορφώθηκαν σε 2,179 δις ευρώ έναντι 2,182 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα. Θεωρητικά, με βάση τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί έναντι των δανειστών, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί ήδη από τον Αύγουστο του 2018 με το τέλος του προγράμματος ενώ ο επόμενος στόχος ο οποίος επίσης παρήλθε χωρίς να κλείσουν οι εκκρεμότητες είχε τεθεί για το τέλος του περασμένου έτους. Έξι μήνες αργότερα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου παρέμεναν στο ύψος των 493 εκατ. ευρώ (από 487 εκατ. ευρώ τον Μάιο) και τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου στα 1,686 δισ. ευρώ (από 1,695 δισ. ευρώ τον Μάιο). Ασφαλιστικά ταμεία και Νοσοκομεία χρωστούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ ανά κατηγορία και πιο συγκεκριμένα, οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης εμφανίζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 594 εκατ. ευρώ και τα Νοσοκομεία επιπλέον 546 εκατ. ευρώ. Από κοντά ακολουθούν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 213 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.
 “Ανεβάζει στροφές ” η μεταποίηση στην Ελλάδα Δυναμική πορεία καταγράφει η μεταποίηση στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας επιτάχυνση της ανάπτυξης συνολικά, η οποία είναι αποτέλεσμα της ταχύτερης αύξησης της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης.  Η έντονη ζήτηση που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του Ιουλίου συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος αισιοδοξίας για το μέλλον από την πλευρά των κατασκευαστών, καθώς ο βαθμός αισιοδοξίας ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την αρχή συλλογής σχετικών στοιχείων τον Ιούλιο του 2012. 
ΕΕ: 300 εκατ. ευρώ για υπερταχεία ευρυζωνική υποδομή στην ΕλλάδαΔημόσια στήριξη ύψους 300 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα υπερταχείας ευρυζωνικής υποδομής της Ελλάδας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Το πρόγραμμα θα προσφέρει υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε πελάτες, σε περιοχές με ανεπαρκή συνδεσιμότητα στην Ελλάδα.
Οι 6 αγορές – “στηλοβάτες” του ελληνικού Τουρισμού το 2018Οι αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας, αν και σημειώνει μειωμένη δυναμική, ήταν οι σημαντικότερες για την Ελλάδα όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό κατά το 2018, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ. Μάλιστα, αθροιστικά, από τις έξι χώρες προέρχεται το 41,5% των επισκεπτών (και το 49,7% των διανυκτερεύσεων) και το 52,2% των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα. Την υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση καταγράφουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ (89 ευρώ), ενώ ανά επίσκεψη όσοι έρχονται από τη Γερμανία (614 ευρώ), λόγω μεγάλης διάρκειας παραμονής (8,8 διανυκτερεύσεις).
Ηλεκτρονική διασύνδεση Taxisnet-μητρώου ταυτοτήτων της ΕΛΑΣΑπό την  Τρίτη, 6 Αυγούστου, τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική διασύνδεση του Φορολογικού Μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ηλεκτρονική διασύνδεση των δύο Μητρώων απαλλάσσει τους πολίτες από την υποχρέωση των χρονοβόρων επισκέψεων και συναλλαγών στις ΔΟΥ. Η διασύνδεση αυτή αποτελεί υλοποίηση της απόφασης Α. 1164/2019 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο είχε υπογραφεί με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Με τη διασύνδεση αυτή, η ΑΑΔΕ ενημερώνεται αυτόματα για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση). Ο πολίτης, δηλαδή, δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτεται τη ΔΟΥ, αλλά λαμβάνει σχετικό μήνυμα στην ηλεκτρονική του θυρίδα στο TAXISnet, που τον ενημερώνει για το γεγονός της αυτόματης μεταβολής. Σε περίπτωση, που ο πολίτης, εντός δεκαημέρου, δεν λάβει σχετικό μήνυμα μέσω TAXISnet, τότε θα πρέπει να προσέλθει στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. 
Παράταση για τους διακριτικούς τίτλους των τουριστικών καταλυμάτωνΔόθηκε παράταση για την καταχώρηση των Διακριτικών Τίτλων επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 από 31 Μαΐου, που είχε οριστεί αρχικά. Η παράταση δόθηκε έπειτα από σχετικές παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων της χώρας.Επομένως η παρ. 1 του άρθρου 75 του Ν. 4582/2018 (ΦΕΚ208Ά) τροποποιείται ως ακολούθως: “Κάθε επιχείρηση Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων υποχρεούται να δηλώσει το διακριτικό τίτλο της στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ, κατά περίπτωση, έως τις 31/12/2019 (από 31.05.2019 όπως αρχικά όριζε)“.
Θέσεις μαθητείας από φορείς του ιδιωτικού τομέαΜέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 οι φορείς του Ιδιωτικού Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας θα πρέπει να προχωρήσουν  σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο portal του ΟΑΕΔhttp://www.oaed.qr/anqelia-theseon- matheteias χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, οι ειδικότητες στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας τμήματος στα ΕΠΑ.Λ. της Χαλκιδικής είναι:1.Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών2.Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων3.Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων4.Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών5.Τεχνικός Οχημάτων6.Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών7.Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου8.Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού9.Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής10.Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής11.Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων12.Βοηθός Νοσηλευτή13.Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής14.Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών15.Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής ΤοπίουΟι ειδικότητες στις οποίες έχει δημιουργηθεί τμήμα ειδικότητας σε ένα ή και στα δύο τελευταία σχολικά έτη στα ΕΠΑ.Λ. της Χαλκιδικής είναι:1.Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (2017 – 2018)2.Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων (2017-2018 και 2018-2019)3.Τεχνικός Οχημάτων (2017-2018 και 2018-2019)4.Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών (2018-2019)5.Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (2017-2018 και 2018-2019)Για περισσότερες πληροφορίες στον κ. Δημήτριο Μαλακούδη, τηλ 23710 21196, Fax: 23710 22600, e mail: mail@.dide.chal.sch.gr.
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link : https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/ENTOLH_ZHTHSHS_F11180.pdf