Το φαρμακείο για τις διακοπές

– Τα 5 πράγματα που πρέπει να έχουμε μαζί μας

Τα πέντε πράγματα που πρέπει να έχουμε μαζί μας αυτό το καλοκαίρι

Συμβουλές για το τι πρέπει να έχουμε μαζί μας ώστε να περάσουμε ένα ασφαλές και ξέγνοιαστο καλοκαίρι, έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Παθολόγος, Κλινικός Φαρμακολογίας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Σπαντιδέας .

 «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε απρόοπτο που μπορεί να μας συμβεί. Σε όσο πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές πηγαίνει κανείς, τόσο καλύτερα προετοιμασμένος πρέπει να είναι αλλά και να έχει τα απαραίτητα πράγματα μαζί του» είπε μεταξύ άλλων ο Δρ. Σπατιδέας, προσθέτοντας ότι τα εγκαύματα, η ηλίαση, τα τσιμπήματα από έντομα και τσούχτρες είναι τα πιο συχνά φαινόμενα που παρατηρούμε κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών.

Κατέστησε σαφές ότι: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους κινδύνους πνιγμού που μπορούν να εμφανιστούν όταν δεν τηρούμε ορισμένους βασικούς κανόνες ασφαλείας, όπως είναι το κολύμπι και οι βουτιές στα βαθιά νερά ή σε άγνωστα νερά μετά το φαγητό».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Χριστίνας Βίδου για τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να έχει κάποιος μαζί του στο αυτοκίνητο όταν φεύγει διακοπές ο κ. Αναστάσιος Σπαντιδέας απάντησε: «Θα πρέπει να έχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών, όπου μέσα θα υπάρχουν κάποια αντισηπτικά όπως οινόπνευμα, οξυζενέ, μπεταντιν, καθώς και μπαμπάκι, γάζες αποστειρωμένες ακόμα και ελαστικοί επίδεσμοι».

 «Στις διακοπές παρουσιάζονται συχνά λοιμώξεις και πυρετοί», γι αυτόν τον λόγο επισήμανε την σημασία να υπάρχουν αντισταμινικές ή κορτιζονούχες αλοιφές για τσιμπήματα ή αλλεργίες, καθώς επίσης και αντιπυρετικά φάρμακα και παυσίπονα.

Πηγή: ertnews