Το μέλλον της ψηφιακής επιχειρηματικότητας παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Με 40 ομιλητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα αναδείξουν τις προοπτικές και το μέλλον της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη το 13ο πολυσυνέδριο Καινοτομία & Ανάπτυξη.

Όπως τόνισε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Ραλλιώ Λεπίδου, δημοσιογράφος και δημιουργός του www.ka-business.gr και των θεσμών των Πολυσυνεδρίων, θα παρουσιαστούν στοιχεία «για τα οποία ο κόσμος θα μιλά τα επόμενα χρόνια».

Τα θέματα του ebusiness θα αναδειχθούν μέσα από έξι θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα: Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα: Νέες μορφές επιχειρηματικότητας, Οι προοπτικές της ψηφιακής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, Μέσα στήριξης της Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας, Next Generation: Εκπαίδευση στο e-επιχειρείν και e- Yποδομές και Έργα Ανάπτυξης.

Εκπρόσωποι φορέων και θεσμών, στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών, ακαδημαϊκοί, επιτυχημένοι επιχειρηματίες του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, start uppers  θα ενημερώσουν,  για τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών, για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα στήριξης του e-επιχειρείν, για τις νέες τεχνολογίες και το πώς θα αξιοποιηθεί η καινοτομία με τα νέα επιστημονικά πεδία.

Στο εκθεσιακό τμήμα της διοργάνωσης νέοι επιχειρηματίες και start up  εταιρίες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τους ευρεσιτεχνίες και προϊόντα της αγοράς. Θα υπάρχουν περίπου 20 stand με παρουσιάσεις, ενώ έντονη παρουσία θα έχουν το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ αλλά και ο ΠΑΟΚ.

Στο τέλος του πολυσυνεδρίου, το www.ka-business.gr θα βραβεύσει πέντε επιχειρηματίες και εταιρίες για την καινοτομία τους. Συγκεκριμένα θα βραβευθούν οι: Βασίλης Μακκιός, Coralia, Αθανάσιος Τσαυτάρης για τη συμβολή του στην καινοτομία και τη γεωργία, Watt+ Volt, Welcome Stores, «Τεχνόπολις» και Marketing Club, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το πολυσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30 έως 21:00, στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑΣ», του Βελλιδείου. Στους φοιτητές θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι εργασίες θα μεταδοθούν ζωντανά με live streaming  στο web tv του www.ka-business.gr .

Η είσοδος στο πολυσυνέδριο είναι δωρεάν, αλλά η έξοδος χρεώνεται με ό,τι δύναται ο καθένας στον κουμπαρά του ka-business.gr, που φέτος θα στηρίξει το ειδικό φιλανθρωπικό σωματείο «Ελπίδα» που ιδρύθηκε από γονείς και κηδεμόνες παιδιών-ατόμων που πάσχουν από αυτισμό.

Το 13ο Πολυσυνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης) και το Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης τη φετινή διοργάνωση στηρίζει η ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ  και ο ΣΕΒΕ.

Μ. ΚΟΥΖΟΥΦΗ