Τραγικός θάνατος για 38χρονο: Εξερράγη το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τραγικό θάνατο βρήκε 38χρονος ο οποίος είχε την ατυχία να εκραγεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο πρόσωπό του και θραύσματα να μπουν στο κρανίο του.

Το περιστατικό αυτό έγινε στην Φλόριντα των ΗΠΑ με τον Tallmadge D’Elia, να χάνει τη ζωή του μέσα στο σπίτι του. Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, το δωμάτιό του είχε πάρει φωτιά η οποία οφείλεται στην έκρηξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η νεκροψία έκανε λόγο «θανατηφόρο τραύμα στο κεφάλι», το οποίο προέκυψε όταν τουλάχιστον δύο από τα θραύσματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου σφήνωσαν στο κρανίο του άτυχου άντρα.

Θεωρείται ότι αυτός είναι ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, το διάστημα 2009-2016 έχουν καταγραφεί 195 ανεξάρτητα περιστατικά εκρήξεων και φωτιάς τα οποία σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και που είχαν ως αποτέλεσμα 133 τραυματισμούς, 38 εκ των οποίων σοβαροί.

Τον Ιανουάριο του 2017 σόκαραν οι φωτογραφίες από νεαρό που είχε τραυματιστεί πάλι από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Εσκασε στο πρόσωπο

Ο Andrew Hall, από το Pocatello του Άινταχο των ΗΠΑ ετοιμαζόταν για τη δουλειά του απολαμβάνοντας το άτμισμα από το ηλεκτρονικό του τσιγάρο όταν ξαφνικά η συσκευή εξερράγη στο πρόσωπό του προκαλώντας σοβαρά τραύματα.

Από την έκρηξη έχασε τουλάχιστον εφτά δόντια και νοσηλεύτηκε με δευτέρου βαθμού εγκαύματα στο πρόσωπο. «Δεν έκανα κάτι που δεν έπρεπε (η μπαταρία είχε τοποθετηθεί σωστά, όπως μου είχαν δείξει από το κατάστημα), αλλά εξερράγη στο πρόσωπό μου», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι βασική αιτία που προκαλεί την έκρηξη είναι η κακής ποιότητας μπαταρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έκρηξη μπορεί να σημειωθεί αν η μπαταρία είναι χαμηλής ποιότητας και έχει αναγομωθεί για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων

Επίσης έκρηξη μπορεί να προκληθεί και από φθηνό ατμοποιητή τύπου CE5, CE4, τα οποία έχουν πλαστική θαλάμη.

Πέντε άτομα

Βρετανοί πλαστικοί χειρουργοί από το Morriston Hospital’s Welsh Centre του Νοσοκομείου Morriston, στο Σουόνσι τόνιζαν ότι περιέθαλψαν το 2016 πέντε άτομα με εγκαύματα από έκρηξη της μπαταρίας των e-τσιγάρων.

«Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε τέτοιου είδους τραυματισμούς, αλλά εφέτος έχουμε πέντε», ανέφερε η πλαστική χειρουργός δρ Dai Nguyen.

Τρία άτομα είχαν τις συσκευές στην τσέπη του παντελονιού όταν εξερράγησαν. Δύο από αυτούς υπέστησαν τραύματα στο μηρό και στη βουβωνική χώρα ενώ ένας έπαθε εγκαύματα και στο χέρι καθώς το παντελόνι του έπιασε φωτιά και προσπάθησε να τη σβήσει.

Οι πέντε ασθενείς είχαν επιφανειακά τραύματα και ανάρρωσαν πλήρως.

in.gr