Τσίπρας: Το κρίσιμο θέμα είναι ποιοι θα πάνε στην κάλπη

Οι δημοσκοπήσεις είναι δημοσκοπήσεις” και “οι εκλογές είναι εκλογές, επεσήμανε σε συνέντευξη

Την εκτίμησή του ότι “μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα από αυτές τις εκλογές” εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τη συνέντευξη του σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο Αλ.Τσίπρας σχολιάζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο πρωθυπουργός δεν αποδέχτηκε την πρόταση του καναλιού για ένα ντιμπέιτ μεταξύ τους και τη δέσμευση του ότι θα γίνει πριν από τις επόμενες, είπε με νόημα: “Θα ήθελα να μην υπάρξουν άλλες εκλογές”, ενώ ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δε δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, υπογράμμισε πως “οι δημοσκοπήσεις είναι δημοσκοπήσεις” και “οι εκλογές είναι εκλογές”.

“Σήμερα είναι Τετάρτη και την Κυριακή έχουμε εκλογές. Υπάρχουν οι μετρήσεις, αλλά στις δημοκρατίες οι ψήφοι μετράνε και όχι οι μετρήσεις. Αν δεν ήταν έτσι, θα βγάζαμε τις δημοσκοπήσεις και δεν θα κάναμε τον κόπο να πάμε στην κάλπη. Το ίδιο έγινε και πριν από μια εβδομάδα. Θα είχαμε τον Κιλιντζάρογλου τώρα πρώτο και ίσως και Πρόεδρο. Έχουμε όμως δεύτερο γύρο για τον Ερντογάν”, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε πως το “κρίσιμο θέμα” είναι “ποιοι θα πάνε στην κάλπη”.

“Αν το 12%, που περίπου είναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κομμάτι των αναποφασίστων, πάει στην κάλπη. Και κυρίως εάν οι νέοι άνθρωποι, που είναι 450.000 ψηφοφόροι, πάνε στην κάλπη”, τόνισε και απηύθυνε και πάλι έκκληση “στους νέους, τους αναποφάσιστους, να πάνε στην κάλπη για να διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα”.

“Διότι εάν δεν διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα, εάν δεν διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα. Θα έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια έναν πρωθυπουργό που δεν νοιάζεται, δεν νιώθει. Είναι αλαζόνας”, συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ