Τυφλός και κωφός ταξιδιώτης έχει γυρίσει 125 χώρες μόνος του

O ατρόμητος Tony Giles με ένα backpack στους ώμους επισκέφθηκε μόνος του 125 χώρες σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός και κωφός.

Ο Tony Giles είναι σήμερα 39 χρονών και παρότι έχασε την όρασή του σε ηλικία των 10 ετών, έβαλε στόχο στη ζωή του να επισκεφθεί κάθε χώρα στον κόσμο. «Σίγουρα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για ένα τυφλό άτομο, όπως εγώ», δηλώνει ο Tony.

Tο ταξίδι του ξεκίνησε με πρώτο προορισμό τη Νέα Ορλεάνη το 2000 και από τότε έχει ταξιδέψει παντού- ακόμα και σε κάθε πολιτεία της Αμερικής. Ορισμένα από τα ταξίδια του θα τα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Πιο ξεχωριστό ήταν αυτό στην πρωτεύουσα του Μάλι, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος και συνελήφθη ενώ διέσχιζε τα σύνορα της Αιθιοπίας.

Perierga.gr-Τυφλός και κωφός ταξιδιώτης έχει γυρίσει 125 χώρες μόνος του

Ένα άλλο ταξίδι έντονα χαραγμένο στη μνήμη του είναι αυτό στο οποίο γνώρισε την γυναίκα του, την Τατιάνα, μια Ελληνίδα, που έχει γράψει δυο βιβλία για αυτόν.

Το πιο πρόσφατο ταξίδι του διήρκεσε επτά εβδομάδες στην έρημο Wadi Rum στην Ιορδανία.

Σε μια δήλωσή του είπε: «Το ταξίδι μου στη Νέα Ορλεάνη με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι θα μπορούσα μόνος μου να ταξιδέψω παντού. Ήμουν μόνος, δεν ήξερα πού πήγαινα και ένιωθα πολύ περίεργα».

«Όμως έπνιξα βαθιά μέσα μου αυτό το αίσθημα και είπα στον εαυτό μου ότι μπορώ να συνεχίσω. Πέρασα οκτώ ή εννέα ημέρες εκεί – εξερευνόντας και πίνοντας. Έπειτα ταξίδεψα στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ταϊλάνδη και στο Βιετνάμ, σε ένα ταξίδι συνολικής διάρκειας 5 μηνών το 2001-02″.

Perierga.gr-Τυφλός και κωφός ταξιδιώτης έχει γυρίσει 125 χώρες μόνος του

Μετά το πρώτο του ταξίδι, πήγε στην Ισλανδία και τη Σρι Λάνκα το 2007, έπειτα στην Τουρκία και στην Ελλάδα το 2009, όπου γνώρισε τη γυναίκα του.

Ο Giles, έχασε την όρασή του στην ηλικία των 10 ετών και αν και είναι κωφός, μπορεί να ακούσει με ψηφιακά ακουστικά. Η καθαρότερη οπτική μνήμη που έχει είναι από όταν ήταν αγόρι και παρακολουθούσε το ηλιοβασίλεμα, το οποίο θυμάται ως «μια μεγάλη φωτεινή σφαίρα φωτός που βυθίζεται στον ορίζοντα».

Τα φετινά Χριστούγεννα θα βρουν το Giles σπίτι του να σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι του στον κόσμο.

perierga.gr