Β. Κικίλιας: Έχουν τσαλακώσει κάθε λέξη του Συντάγματος

Το θέμα του ορισμού νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη είναι βαθιά πολιτικό και ενώ η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού -άλλωστε γι’ αυτό προκήρυξε πρόωρες εκλογές ο κ. Τσίπρας- προσπαθεί να βάλει χέρι και να διορίσει τους επικεφαλής της Δικαιοσύνης, τόνισε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι «στην πολιτική παίζει ρόλο και ο τρόπος που φεύγεις όταν χάνεις. Το 2015, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβαναν ότι το κόμμα τους είναι “κάθε λέξη του Συντάγματος”. Πέρασαν μόνο τέσσερα χρόνια και ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι έχουν τσαλαπατήσει, τσαλακώσει και διαλύσει κάθε λέξη του Συντάγματος. Με αποκορύφωμα τον χειρισμό που γίνεται για να γίνουν οι εκλογές 7 Ιουλίου, με πρόσχημα ότι υπάρχουν ακόμα μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Θα ευχόμουν να ήταν αυτός ο λόγος. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι».

Κατά τον κ. Κικίλια η κυβέρνηση, «τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας», προσπαθεί να βάλει χέρι και να διορίσει τους επικεφαλής της Δικαιοσύνης. Οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ποιοι λόγοι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη μεθόδευση. Η κυβέρνηση όμως δείχνει πρωτοφανή απαξία στην ψήφο του λαού και αδιαφορεί για το τι πιστεύουν οι πολίτες» σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος που μπορεί να κλείσει τη θητεία του ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας».

Για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως στόχος της Ν.Δ είναι να μιλήσει οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία, «να καταλάβει και ο τελευταίος συμπολίτης μας ότι θα μειώσουμε πάση θυσία τη φορολογία, ότι θα επαναφέρουμε την τάξη και την ασφάλεια στις γειτονιές μας, θα χειριστούμε τα εθνικά μας θέματα με σεβασμό στον πατριωτισμό των Ελλήνων και ότι θα δημιουργήσουμε, μέσω επενδύσεων, νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός με βάση τα ποσοστά και τη δυνατότητα να κυβερνήσει μόνη της η Νέα Δημοκρατία. Ότι το πρόγραμμά μας το αποδέχεται και το θέλει ως λύτρωση ο ελληνικός λαός για να ξαναμπεί η ζωή μας σε μια κανονικότητα και να ξανασταθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη, θα φέρει πιθανώς και την αυτοδυναμία».

Θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών τόνισε: «Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Θέλουμε να μειώσουμε τη φορολογία; Αντέχει σήμερα ο καταστηματάρχης, ο συνταξιούχος, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός υπάλληλος αυτήν τη φορολογία; Αντέχει αυτόν τον ΕΝΦΙΑ; Αντέχει αυτόν τον ΦΠΑ; Θέλει να επανέλθει στη ζωή του η τάξη και η ασφάλεια;».

Τέλος, όσον αφορά την παρουσία των αρχηγών της Αστυνομίας και του Λιμενικού σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.