Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Μακεδονία, αλλά εύκολα πηγαίνει στα Σκόπια

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας «ειρωνεία» το γεγονός ότι, όπως είπε, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει στη Μακεδονία, μπορεί όμως εύκολα να πάει στα Σκόπια.

«Πραγματικά είναι δείγμα γραφής, του αν η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επωφελής για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα» σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Από την άλλη, πρόσθεσε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα και εξηγεί γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε αυτή τη ζημιογόνο συμφωνία».

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε αν η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για τους 70 επιχειρηματίες με τους οποίους πηγαίνει ο κ. Τσίπρας στα Σκόπια χαρακτηρίζοντας «στρεβλή» την εικόνα που έχει ο Πρωθυπουργός για τη συμφωνία του, «κάτι τι οποίο και αποδεικνύει η καθημερινότητα, όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε όλη τη χώρα».

«Δεν μπορεί να είναι δέσμια και εγκλωβισμένη η οικονομική ζωή της Βόρειας Ελλάδας από κάποιους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες, οι οποίοι θα αποφασίσουν μετά από τρία χρόνια αν 10.000 μακεδονικά προϊόντα μπορούν να έχουν τη στάμπα GR ή όχι» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «κανείς δεν περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξει τις αγκάλες της, εφόσον τα Σκόπια δεν συμφωνήσουν για βασικά πράγματα». «Εμείς ήμασταν πάντοτε υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά με προϋπόθεση μια έντιμη και σωστή συμφωνία. “Μακεδονική” γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα και το ζήτημα των προϊόντων τα τίναξαν στον αέρα, δείχνοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει άλλη ατζέντα από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη ο κ. Κικίλιας είπε πως είναι κοινό μυστικό πλέον ότι ο κ. Πετσίτης κυκλοφορούσε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Καταλαβαίνει κανείς γιατί ο κ. Τσίπρας απομάκρυνε τον κ. Παππά από το Μαξίμου και τον έστειλε σε ένα υπουργείο εκτός της στενής του ομάδας. Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να μείνει κρυφό. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν από τον κ. Τζανακόπουλο και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα» ανέφερε για να προσθέσει: «Αναρωτιόμαστε: δικηγόροι, offshore εταιρείες, αεροπλάνα που πηγαίνουν και έρχονται, πιέσεις σε επιχειρηματίες που έχουν ανοιχτά θέματα με τη Δικαιοσύνη, πώς διασυνδέονται με τον κ. Πετσίτη; Είναι προφανές‘ότι όπως οι Έλληνες αισθάνονται ότι ο κ. Τσίπρας είναι τοξικός και θέλουν να μείνουν μακριά του, έτσι και η κυβέρνηση αισθάνεται ότι ο κ. Πετσίτης είναι τοξικός και προσπαθεί να μείνει μακριά του».