Ξεκινά το μεγάλο αποχετευτικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων Αρναίας και Παλαιοχωρίου

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία τη σύμβαση για το έργο «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών Αρναίας και Παλαιοχωρίου» συνολικού προϋπολογισμού 4.847.670,58 €, βάζοντας τέλος στις περιπέτειες στις οποίες ενεπλάκη επί μακρόν η υλοποίηση του συγκεκριμένου αποχετευτικού έργου, λόγω της αδυναμίας του αρχικού αναδόχου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Το έργο αφορά την κατασκευή του εναπομένοντος (μετά τη διάλυση σύμβασης με τον προηγούμενο ανάδοχο) βαρυτικού εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Αρναίας, μήκους 14.600 μ. και την ολοκλήρωση των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων της Αρναίας έως την ΕΕΛ Αρναίας – Παλαιοχωρίου, μήκους 96 μ. (καταθλιπτικός), καθώς επίσης την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών (67%) και την υλοποίηση των αναγκαίων μηχανολογικών εργασιών του αντλιοστασίου.

Το έργο, είναι ενταγμένο, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:

 «Μαζί με το Νέο Έτος, ξεκινά ένα σημαντικό έργο ποιότητας ζωής που είχε περιέλθει σε τέλμα από το 2017, με στόχο την ολοκλήρωσή του και την απόδοσή του στο κοινωνικό σύνολο, μέσα στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Επί της ουσίας η Αρναία αποκτά ένα ολοκαίνουριο αποχετευτικό σύστημα που θα συνδεθεί, όπως και ο οικισμός του Παλαιοχωρίου με το νέο βιολογικό σταθμό που ολοκληρώθηκε στο Παλαιοχώρι. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας, το 2023 να είναι έτος υλοποίησης των μεγάλων έργων που προετοιμάσαμε το προηγούμενο διάστημα, είτε αφορά σε νέα έργα , είτε αφορά σε έργα που για διάφορους λόγους είχαν μείνει στα συρτάρια λόγω ποικίλων προβλημάτων. Με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, τέτοια έργα αποκτούν συνέχεια. Τα ανασύραμε και τους δίνουμε νέα ώθηση, ώστε να συμβάλλουν και αυτά στην αναβάθμιση που επιδιώκουμε με κάθε μας βήμα για το μέλλον στον Δήμο Αριστοτέλη.»

www.halkidikinews.gr