Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Μουδανιών

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς και ο Γ. Μακρογιαννάκης, ως εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ” συνυπέγραψαν σήμερα τη σύμβαση για το έργο “Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Μουδανιών, προϋπολογισμού 515.000 χιλιάδων ευρώ (με ΦΠΑ), εκ των οποίων 450.000 χιλιάδες ευρώ θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το υπόλοιπο ποσό από ιδίοις πόροις.

Να θυμίσουμε ότι το Κλειστό Γυμναστήριο υπέστη ζημίες από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019. Το μεγαλύτερο μέρος της μεταλλικής στέγης, καθώς επίσης και το μεγαλύτερο μέρος των κουφωμάτων του κτιρίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν η ανεμπόδιστη εισροή υδάτων εντός του κτιρίου με συνέπεια την καταστροφή αρκετών υποδομών.

– Έτσι οι εργασίες, οι οποίες θα γίνουν είναι:

– Ανακατασκευή του συνόλου της στέγης.

– Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων.

– Αντικατάσταση των ξύλινου παρκέ του αγωνιστικού χώρου.

– Επιδιόρθωση και αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών ζημιών του κτιρίου.

– Αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων αγώνων.

– Επιδιόρθωση των ζημιών στην πυροπροστασία του κτιρίου.

– Εγκατάσταση συστήματος ψύξης – θέρμανσης με νέες επιδαπέδιες κλιματιστικές μονάδες.

– Χρωματισμοί επί των επιφανειών επιχρισμάτων του κτιρίου με κατάλληλα χρώματα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

“Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία των συνδημοτών μας, των αθλητών, των παιδιών, που ξαφνικά “έχασαν το σπίτι τους”. Ούτε και για εμάς ως δημοτική αρχή ήταν όλο αυτό ευχάριστο αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν ήταν κάτι απλό. Ήταν ένα έργο που απαιτούσε 515.000,00 ευρώ, οι οποίες έπρεπε να βρεθούν.

Για να πετύχουμε τη χρηματοδότηση των 450 χιλιάδων ευρώ χρειάστηκε πολύς αγώνας, άσκηση πιέσεων αλλά και επανειλημμένες επισκέψεις μου στα αρμόδια υπουργεία. Επιπλέον, όλα έπρεπε να γίνουν, όπως ορίζει ο νόμος. Κι αυτό σημαίνει εκδόσεις αδειών και διαγωνιστική διαδικασία, που δυστυχώς απαιτούν χρόνο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που πλέον σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι οι εργασίες ξεκινούν. Ο χρόνος περαίωσης ορίζεται στους 4 μήνες. Ζήτησα ήδη από τον εργολάβο να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Τέλος, διαβεβαιώνω ότι όλα θα γίνουν, όπως πρέπει, ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη επαναλειτουργία του γυμναστηρίου” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς