5ο Φεστιβάλ της Άμμου στο Ποσείδι

Tο περιοδικό eyelands και οι εκδόσεις παράξενες μέρες με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στο 5ο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει στην παραλία Ποσείδι της Χαλκιδικής την  Παρασκευή 23 Αυγούστου & το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Θέμα: «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι»

Όπως και στα προηγούμενα φεστιβάλ οι καλεσμένοι θα διαβάσουν στην άμμο τα ποιήματα και τα διηγήματα που θα επιλεγούν.

Και αυτό το καλοκαίρι οι συγγραφείς των διηγημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και με το κοινό και να συμμετέχουν σε workshop της άμμου με συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους στις Παράξενες Μέρες.

Φεστιβάλ της Άμμου όμως πέρα από την ανάγνωση, τις λογοτεχνικές συζητήσεις και την παρουσίαση βιβλίων σημαίνει και μουσική, φωτογραφία, παραστάσεις, πάρτυ στην άμμο ακόμη και μεταμεσονύχτια ενατένιση των άστρων.

Υπάρχει όμως όπως πάντα και μια ιδιαίτερη εκδήλωση που αφορά κάθε φορά την συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε ξενάγηση στο Φάρο της Κασσάνδρας.

Τα κείμενα που θα διαβαστούν στην άμμο θα εκδοθούν σε βιβλίο. Τα κείμενα προορίζονται για μια συλλεκτική έκδοση που θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στην Αθήνα και αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Η επιλογή της τοποθεσίας είναι το Ποσείδι της Χαλκιδικής στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, σε μικρή απόσταση (περίπου μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη, με συχνά δρομολόγια λεωφορείων) περιοχή με εξαιρετική παραλία, άμμο (φυσικά)  και οργανωμένο κάμπινγκ για όσους το προτιμούν για το οποίο θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ειδική έκπτωση. Στα κοντινά χωριά όμως υπάρχουν και καταλύματα για όποιους το επιθυμούν.

Για τους συγγραφείς και ποιητές από το εξωτερικό που θα προσκαλέσουμε στο φεστιβάλ αυτή τη χρονιά θα υπάρξει ειδική ανακοίνωση στα αγγλικά.

Καλή αντάμωση στη Χαλκιδική!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΑΜΜΟΥ

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Αναγνώσεις/ ποίηση

Συγγραφέας της βραδιάς: Χριστόδουλος Λιτζερίνος

Συζήτηση με το κοινό

Μουσική Εκδήλωση

Σάββατο 31 Αυγούστου

Πρωί: Ξενάγηση στο Φάρο της Κασσάνδρας (μόνο για συγγραφείς)

Αναγνώσεις/ διηγήματα

Συζήτηση με το κοινό

Μουσική Εκδήλωση

Πάρτυ στην άμμο

Παράλληλες εκδηλώσεις: εικαστική έκθεση/ έκθεση βιβλίου/ έκθεση φωτογραφίας

Πιθανή προσθήκη και άλλων εκδηλώσεων για τις πρωινές ώρες, Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής και παράλληλων εκδηλώσεων όπως περιηγήσεις κ.λ.π

Καλλιτεχνική διεύθυνση (και πίνακας για την αφίσα του φεστιβάλ) ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΙΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ

από τον Χριστόδουλο Λιτζερίνο (τιμώμενο συγγραφέα στο φεστιβάλ και κάτοικο της περιοχής Κασσάνδρας)

Φέτος το 5ο Φεστιβάλ της Αμμου των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και του περιοδικού eyelands ανηφορίζει στο Ποσείδι στον πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα, στην ομορφότερη παραλία της, δίπλα στον Φάρο. Καλό είναι οι ταξιδιώτες συγγραφείς μας να ξέρουν μερικά πράγματα, πέρα από το Σαλονικιώτικο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»

Ταξίδι με ΚΤΕΛ

Όσοι προτιμήσουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο σταθμός προορισμού τους είναι ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη. Από αυτόν τον σταθμό τα μόνο λεωφορεία που δεν ξεκινούν είναι αυτά του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής !!! Θα πρέπει λοιπόν είτε να πάρετε ταξί, είτε να επιβιβαστείτε στο αστικό 45 που θα σας μεταφέρει στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, στην ανατολική πλευρά της πόλης. Από εκεί ο προορισμός σας είναι το Ποσείδι ή η γειτονική παραλία Φούρκας, ανάλογα και με το κατάλυμα το οποίο ήδη κλείσατε. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής μπορείτε να τα πληροφορηθείτε στο http://www.ktel-chalkidikis.gr/ Όσοι επιλέξετε ως τόπο διαμονής την παραλία Φούρκας υπάρχει σύνδεση υπεραστική ανάμεσα στα δυο χωριά.

Ταξίδι με αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, camper

Οι δρόμοι που οδηγούν στη Θεσσαλονίκη είναι είτε η Εγνατία είτε η Εθνική Οδός. Από τον Περιφερειακό δρόμο της Θεσσαλονίκης θα οδηγηθείτε κατευθείαν στην κάθετη οδό της Εγνατίας προς Χαλκιδική. Ο δρόμος μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Κασσάνδρειας (16 χλμ πριν το Ποσείδι) είναι καινούριος, αλλά πάντα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. Θα πρέπει συνεπώς να είστε προσεκτικοί κατά την οδήγησή σας. Σημειωτέον σε πολλά σημεία υπάρχουν κάμερες ελέγχου ταχύτητας. Κινητή κάμερα της τροχαίας θα συναντήσετε πριν τον κόμβο Νέων Μουδανιών και στην Κασσάνδρα στον κόμβο Νέας Φώκαιας στον καινούριο δρόμο. Τα μπλόκα της Τροχαίας για ταχύτητα και αλκοόλ είναι πολύ αυστηρά. Δεν θέλουμε να βρεθείτε χωρίς άδεια και πινακίδες. Σταθερές κάμερες υπάρχουν πριν από τη Νέα Ποτίδαια λίγο πριν από τα ξενοδοχεία «Πόρτες» και «Pomegranate» και μετά την γέφυρα της Ποτίδαιας σε διάφορα σημεία του καινούριου δρόμου της Κασσάνδρας. Ιδιαίτερη προσοχή όταν πλησιάζετε τον κυκλικό κόμβο της Κασσάνδρειας. Υπάρχει σήμανση για μείωση της ταχύτητας, και σταθερή κάμερα ελέγχου ταχύτητας. Προσοχή μεγάλη σε αυτόν τον κόμβο διότι γίνονται πολλά ατυχήματα. Ο υπόλοιπος δρόμος μέχρι εκεί είναι ασφαλής. Σε αυτόν τον κυκλικό κόμβο προτεραιότητα έχουν όσα οχήματα κινούνται εντός του. Εσείς θα στρίψετε δεξιά προς Κασσάνδρεια, Σίβηρη, Φούρκα, Καλάνδρα Ποσείδι, εφόσον κλείσατε κατάλυμα στην πλευρά του Θερμαϊκού. Αν κλείσατε κατάλυμα στην πλευρά του Τορωναίου Κόλπου θα στρίψετε αριστερά προς Καλλιθέα. Το παλιό οδικό κύκλωμα της Χερσονήσου (από το 1968) στο οποίο εισέρχεσθε μετά τον κόμβο απαιτεί αυξημένη προσοχή και σύνεση στην οδήγηση.

Διαμονή

Όσοι μετακινηθείτε με μηχανοκίνητα μέσα, μπορείτε κλείσετε έγκαιρα κατάλυμα οπουδήποτε στην Χερσόνησο της Κασσάνδρας. Οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών είναι μικρές.

Όσοι μετακινηθείτε με τα ΚΤΕΛ, προτιμότερο είναι να κλείσετε κατάλυμα είτε στο Ποσείδι, είτε στη γειτονική παραλία Φούρκας.

Κάμπινγκ Ποσείδι

Όσοι επιλέξετε να διαμείνετε στο γειτονικό κάμπινγκ Ποσείδι (στα 100 μέτρα από τον χώρο του Φεστιβάλ) θα πρέπει να κάνετε κράτηση οι ίδιοι τηλεφωνικά. Το κάμπινγκ διαθέτει ξύλινα σπιτάκια των 4 ατόμων, είναι πρώτης κατηγορίας, καθώς επίσης και χώρους για τροχόσπιτα και σκηνές. Όσοι διαμείνουν σε σκηνές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν δική τους σκηνή. Θα πρέπει επίσης να δηλώνετε στις κρατήσεις την ιδιότητά σας ως συγγραφείς του Φεστιβάλ της Άμμου για να σας κάνουν έκπτωση στην τιμή. Μπορείτε να πληροφορηθείτε για το κάμπινγκ στη διεύθυνση: https://possidicamping.gr/