Δ. Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή

Την εκτίμηση πως «υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή», εφόσον έρθει προς ψήφιση συμφωνία για το ονοματολογικό, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «όταν θα υπάρξει θα ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Επανέλαβε παράλληλα ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα» και τόνισε ότι οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης είναι το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση».

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της Ν.Δ. για τη στάση του, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ μιας λύσης, με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα και όχι «να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά». Όπως είπε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επέλεξε να συμμαχήσει με το ακροδεξιό τμήμα της Ν.Δ., στο οποίο είναι εγκλωβισμένος».

Σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις, στις οποίες αναφέρθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο στόχος είναι απολύτως εφικτός, καθώς υπάρχει διαρκής υπεραπόδοση, ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι δεν έχει σχέση με το πλεόνασμα και είναι ένα θέμα που δεν έχει υποστεί καμία κριτική από τους δανειστές.