Πολύγυρος : Δοξολογία για την πρώτη του έτους

Επίσημη δοξολογία για το νέο έτος τελέσθηκε την πρώτη μέρα του νέου έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, πραγατοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη χρονιά. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιάννης Γιώργος, η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράου, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, και οι διοικητές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στη Χαλκιδική.

Κυριάρχησαν οι ευχές για την Πρωτοχρονιά, για μια ειρηνική και δημιουργική χρονιά.

“Ας είναι το 2024 μια χρονιά ειρήνης,αγάπης,καλοσύνης και αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο. Ας βοηθήσουμε όλοι η πατρίδα μας να γίνει ο ομορφότερος τόπος για να ζεί κάποιος ευτυχισμένος.Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!!” ανέφερε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου ανέφερε:

“Στην έναρξη της νέας χρονιάς, μας διακατέχουν σκέψεις απολογισμού, αυτοκριτικής και νέων σχεδιασμών. Σκέψεις που εντείνουν τη σημασία εννοιών όπως της γενναιοδωρίας του συναισθήματος και της ανιδιοτελούς μέριμνας .

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας δοκίμασαν και μας δίδαξαν, ότι η ενότητα και η συνοχή μας συναρτώνται με την αλληλεγγύη και την επίγνωση ότι είμαστε μέλη ενός κοινωνικού συνόλου.

Στη γρήγορη και απρόβλεπτη αλλαγή των συνθηκών, απαντούμε με νέες προοπτικές για δημιουργία και θεμελιώνουμε την ευθύνη μας να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μια πιο δίκαιη κοινωνία και αλώβητο το φυσικό περιβάλλον μας.

Η πρόοδος και η ευημερία προϋποθέτουν την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών. Και η εμπιστοσύνη των πολιτών βασίζεται στο σεβασμό του κράτους δικαίου και την προάσπιση του γενικού συμφέροντος.

Στην πεποίθηση αυτή στηρίζονται οι ελπίδες και οι προοπτικές μας για το αύριο.

Εύχομαι το 2024 να είναι έτος υγείας, χαράς και προκοπής για όλους”.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, ανέφερε: “Καλή χρονιά! Εύχομαι το 2024 να είναι η αφετηρία για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων σας. Μία χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία”.