«Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις & Β2Β συναντήσεις»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών και επαγγελματιών του νομού μας, το δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών, με θέμα

«Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις & Β2Β συναντήσεις»

που διοργανώθηκε από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE και την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.ΕΧ», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαΐου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η στήριξη των, εν δυνάμει, τοπικών, εξαγωγικών επιχειρήσεων αλλά και των εξαγωγέων της Χαλκιδικής, που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Το σεμινάριο αποτέλεσε συνέχεια του διήμερου σεμιναρίου με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» που είχε πραγματοποιηθεί από το Επιμελητήριο στις 13 & 14 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, χαιρέτησε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αυξημένη παρουσία των παρευρισκομένων, καθώς η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου ήταν γεμάτη από επιχειρηματίες και στελέχη των επιχειρήσεων.

Επίσης τόνισε πως «το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα αναπτύσσει συνεχώς πρωτοβουλίες και δράσεις, που θα στηρίζουν την εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα τώρα, που το επιμελητηριακό θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει, είμαστε ακόμα πιο κοντά στο πλευρό των επιχειρήσεων που θέλουν να βρουν θέση στις αγορές του εξωτερικού.»

Ο Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECE κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος κεντρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση από την απόφασή της να επιλέξει την Διεθνή Έκθεση που θέλει να συμμετάσχει μέχρι το κλείσιμο της έκθεσης και την αξιολόγηση του αποτελέσματος από τη συμμετοχής της. Επιπλέον ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανώνονται οι συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών, γεγονός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εξωστρέφεια της και το εξαγωγικό της μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκομένους. Ο κος Παπαστεργιόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις που του απεύθυναν και οι πολλές στοχευμένες ερωτήσεις και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού,   καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων προς βελτίωση της εξωστρέφειάς τους και την ανάγκη τους να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι αξιολόγησαν το σεμινάριο μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που τους διανεμήθηκε.